Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Light Κρουτόν

Τα κρουτόν μπορείτε να τα βάλετε σε μια σαλάτα ή να τα φάτε σκέτα ως συνοδευτικό ποτού αντί για πατατάκια και ξηρούς καρπούς.

Συστατικά:
- 3 Φέτες Ψωμί του τοστ
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις φέτες σε σχετικά μικρά τετραγωνάκια

2. Βάζουμε το κομμένο ψωμί σε ένα μπολ και ρίχνουμε το σκόρδο, το αλάτι το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού

3. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα ή σε ένα ταψάκι ανάλογα την ποσότητα που έχουμε φτιάξει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200-220

Tips:
Αν και δε χρειάζεται, όποιος θέλει μπορεί να ρίξει και μια κουταλιά λάδι στα κρουτόν. Για να πάει παντού και να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα, μπορείτε να ρίξετε το λάδι σε ένα βαποριζατέρ (σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για να ψεκάζουμε τα φυτά). Στο εμπόριο κυκλοφορούν και ανοξείδωτα που προορίζονται για χρήση στη κουζίνα


Καλή σας Απόλαυση!


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου