Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Γίγαντες με λουκάνικα γαλοπούλας



Συστατικά:
- Γίγαντες (500 γρ)
- Λουκάνικα Γαλοπούλας
- Πελτέ (150 gr) ή φρέσκια ντομάτα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ δυόσμο αποξηραμένο

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τoυς γίγαντες από το βράδυ σε νερό
2. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε για μία ώρα τουλάχιστον Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια
4. Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους αδειάζουμε σε ένα ταψί
5. Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό ή αραιώνουμε το χυμό ντομάτας με όσο νερό χρειάζεται και το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί
6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ψηθεί
7. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο για 5 λεπτά το πολύ (μέχρι να βγουν να αρώματα και να ξανθύνει το κρεμμύδι)
8. Ρίχνουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και πιπεριά στο ταψί και ανακατεύουμε να πάνε παντού
9. Μετά από 30 λεπτά περίπου δοκιμάστε και 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμοι κόψτε τα λουκάνικα γαλοπούλας σε φέτες και απλώστε τα από πάνω
10. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά και σερβίρουμε


Καλή Όρεξη!!!

3 σχόλια:

  1. Πωπω το αγαπημενο μου φαγητο!!! Αν και δεν εχω φαει ποτε με λουκανικο... Α! Θα πω στην μαμα μου να μου το φτιαξει!! Μιαμ μιαμ

    Μου ανοιξες την ορεξη πρωι πρωι!!!

    Καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν. Και σκέτοι είναι όπως λες και εσύ μιαμ μιαμ..αλλά και με τα λουκάνικα γαλοπούλας είναιεξίσου ωραίοι!! Δοκίμασε τους κ περιμένω σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν. Και σκέτοι είναι όπως λες και εσύ μιαμ μιαμ..αλλά και με τα λουκάνικα γαλοπούλας είναιεξίσου ωραίοι!! Δοκίμασε τους κ περιμένω σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή