Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγκανούζ)





Υλικά:
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο γκάζι για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή!!! Είναι πολύ σημαντικο να ψηθεί η μελιτζάνα στο γκάζι για να πάρει την εξαιρετική καπνιστή γεύση που την κάνει ακαταμάχητη!!!

2. Στη συνέχεια, τις καθαρίζουμε, ρίχνουμε την ψίχα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε για 5 δευτερόπλεπτα ή χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι

3. Αδειάζουμε την πολτοποιημένη μελιτζάνα σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το ταχίνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα τουλάχιστον

Καλή σας Απόλαυση!!!


Σημείωση:
Τη συνταγή αυτή την είδα στο Μπουκιά και συγχώριο. Είναι ότι μιο νόστιμο έχω δοκιμάσει. Κάντε την αλλά να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αρκετή...


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου