Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Πορτοκάλι- Γκρέιπφρουτ- Νεκταρίνι



Συστατικά:
(για 2 άτομα)
- 1 γκρέιπ φρουτ
- 3 πορτοκάλια
- 5 νεκταρίνια
- 10 παγάκια

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τα νεκταρίνια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε και τα ρίχνουμε στον αποχυμωτή
2. Ρίχνουμε τα παγάκια στον αποχυμωτή
3. Στύβουμε το γκρέιπ φρουτ και τα πορτοκάλια και τα ρίχνουμε στον αποχυμωτή
4. Χτυπάμε για μισό λεπτό και σερβίρουμε

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009

Φασολάκια Σαλάτα



Συστατικά:
- φασολάκια πράσινα λεπτά (κατεψυγμένα)
- αλάτι
- λεμόνι
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα φασολάκια για 10 λεπτά το πολύ, σε αλατισμένο νερό
2. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε λεμόνι και ελαιόλαδο κατά βούληση

Καλή Όρεξη!!!

Συμβουλή:
Φροντίστε το νερό να μην ξεπερνάει τα φασολάκια για να παραμείνουν πράσινα και τρυφερά

Πατάτες βραστές με λουκάνικα γαλοπούλας


Συστατικά:
- Πατάτες
- Λουκάνικα γαλοπούλας
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα λουκάνικα γαλοπούλας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (συνήθως περίπου 5 λεπτά)
2. Όταν βράσουν τα λουκάνικα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα
3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με αρκετό αλάτι και πιπέρι για 20 λεπτά περίπου στο νερό που χρησιμοποιήσαμε για τα λουκάνικα
4. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέτριες ροδέλες και τοποθετούμε από πάνω τις πατάτες
5. Ρίχνουμε αρκετή πάπρικα και ρίγανη
6. Ρίχνουμε ελαιόλαδο κατά βούληση και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καλή Όρεξη!!!

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές




Συστατικά:
- 6-7 μελιτζάνες Τσακώνικες
- 4-5 πατάτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- χυμός ντομάτας (μικρή συσκευασία των 200 γρ)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- ελάχιστη κανέλα
- 6-8 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και μετά στα 4 (κατά μήκος). Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε αρκετό αλάτι
2. Αφού έχει περάσει ένα μισάωρο ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό ντομάτας και λίγο παραπάνω από μισό λίτρο νερό. Το αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο και κανέλα
3. Όταν η σάλτσα μας βράσει ρίχνουμε τις μελιτζάνες αφού προηγουμένως τις έχουμε ξεπλείνει από το αλάτι
4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα
5. Καθαρίζουμε τις πιπεριές , τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα
6. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν στην κατσαρόλα
7. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά
8. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο

Καλή Όρεξη!!!

Πρόταση Σερβιρίσματος:
Μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο νόστιμο βάζοντας τριμμένη φέτα

Πιπεριές ψητές με φέτα



Συστατικά:
- 3 Πιπεριές κέρατο
- 3 Πιπεριές Φλωρίνης
- 1 μέτριο κομμάτι φέτα με χαμηλά λιπαρά περίπου μισή παλάμη (χωρίς τα δάχτυλα!!!!)
- Αλάτι
- 2-3 κ.σ. ξύδι απλό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
1. Πλένω τις πιπεριές, κόβω τα καπάκια τους και τις καθαρίζω από τα σποράκια τους
Τις τοποθετώ σε λαμαρίνα όπου προηγουμένως έχω απλώσει λαδόκολλα και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά περίπου
2. Τις αφήνω να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω αν χρειάζεται και τις κόβω σε χοντρές ροδέλες
3. Τις αλατίζω, ρίχνω το λάδι, το ξύδι, τη φέτα και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καλή όρεξη!!!

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Ντιπ με Κατίκι

Υλικά:
- 150-200 γρ κατίκι
- 3 κ.σ παρμεζάνα
- 2 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. δυόσμο
- φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- 10-12 ελιές καλαμών κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά

Καλή Όρεξη!!!

Πρόταση Σερβιρίσματος:
Συνοδεύεται άριστα με τα αραβικά πιτάκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια!!

Σημείωση:
Το κατίκι δεν διατηρείται αναλλοίωτο πάνω από 2-3 μέρες οπότε φροντίζουμε να υπολογίσουμε εκ των προτέρων την ποσότητα που χρειαζόμαστε

Πατέ Ελιάς

Υλικά:
- 1/4 ελιές καλαμών
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 2 κ.σ ξύδι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ
2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα

Καλή Όρεξη!!!

Πρόταση Σερβιρίσματος:
Συνοδεύεται άριστα με τα αραβικά πιτάκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια!!

Σημείωση:
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα

Ελαφριά Πατατοσαλάτα

Συστατικά:
- 4-5 πατάτες
- 1 μικρό κρεμμυδάκι
- 4-5 κλαράκια μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. χοντροκομμένο καρύδι

Για τη σως
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. δυόσμο
- 1/2 κ.γλ. κάρυ
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά (Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το μέγεθος)
2. Όσο βράζουν οι πατάτες ετοιμάζουμε τη σως. Τοποθετούμε σε μια κούπα τα υλικά μας και χτυπάμε για ένα λεπτό με το μιξεράκι του φραπέ
3. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σως. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνίρουμε με τα καρύδια

Καλή Όρεξη!!!