Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Κουκιά κοκκινιστά



Συστατικά:
- 250 γρ κουκιά ξερά
- 1 συσκευασία των 500 χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλα
- ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τα κουκιά αποβραδίς (γύρω στις 15 ώρες)

2. Πετάμε το νερό, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε νερό να βράσουν για 10-15 λεπτά (μέχρι να μαυρίσει το νερό)

3. Ξεπλένουμε τα κουκιά και κόβουμε με ένα μαχαίρι το μαύρο μέρος

4. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το σωτάρουμε σε 3 κ.σ ελαιόλαδο και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και στη συνέχεια τα κουκιά

5. Προσθέτουμε αρκετό νερό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (τουλάχιστον μια ώρα- εξαρτάται βέβαια από το αν είναι βραστερά). Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο πριν το τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι καιμπαχαρικά



Καλή Όρεξη!!!

Σημείωση:
Με την προτεινόμενη αναλογιά κουκιά-χυμό ντομάτας βγαίνει πολύ πηχτή σάλτσα. Αν δεν το επιθυμούμε χρησιμοποιούμε λιγότερο χυμό ντομάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου