Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Λαχανόρυζο


Συστατικά: (με τη σειρά που θα τα χρησιμοποιήσουμε)



- ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- 3 καρότα
- μισό λάχανο σχετικά χοντροκομμένο
- σέλινο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 συσκευασία 500 gr Pummaro χυμό ντομάτας
- 1.5 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση:
1 Βάζουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο της κατσαρόλας
2 Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα καρότα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα να σωταριστούν για 5 λεπτά περίπου


3 Καθαρίζουμε και κόβουμε το λάχανο σε σχετικά χοντροκομμένες λωρίδες και το ρίχνουμε και αυτό στη κατσαρόλα να αποβάλει τα υγρά του

4. Συνεχίζουμε με το σέλινο. Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
5. Μετά από 10 περίπου λεπτά και αφού έχει μαραθεί καλά το λάχανο, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.Συνεχίζουμε με νεράκι και ρύζι
6. Βράζουμε σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά (το πολύ), μέχρι να γίνει το ρύζι και να χυλώσει το φαγητό μας. Αν θέλουμε στο σερβίριμσα προσθέτουμε χυμό λεμονιού!


Καλή όρεξη!!!!

1 σχόλιο: