Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Πικάντικη σκόρδο - πίτσα με σπιτική ζύμη

Πίτσα... τι να πει κανείς γι`αυτό το φαγητό. Τα λόγια είναι περιττά και οι συνδυασμοί αμέτρητοι. Η σημερινή μου πρόταση προέκυψε εντελώς συνειδητά διότι λατρεύω τα σκορδόψωμα. Το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστη έκπληξη. Δοκιμάστε το και πιστεύω θα αλάξετε τον τρόπο που φτιάχνετε την πίτσα.




Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Αρακάς με πράσο και σιτάρι



Συστατικά:
- 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 100 γρ σιτάρι
- 2 πράσα ολόκληρα
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 μέτριες πατάτες
- 1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ πολτό σκόρδου ή 2-3 σκελίδες σκόρδο
- Αποξηραμένο άνιθο ή φρέσκο
- Αλάτι – πιπέρι
- Eλαιόλαδο


Εκτέλεση:
1. Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα – τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο 
2. Κόβουμε τα πράσα σε σχετικά χοντρές ροδέλες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε όλα στη κατσαρόλα
3. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανάβουμε το μάτι


4. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά καλά και προσθέτουμε τον αρακά


5. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε καλά


6. Προσθέτουμε το σιτάρι, τις ντομάτες, τις πατάτες κομμένες στα 4


7. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και τις προσθέτουμε


8. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνιθο (όχι πολύ γιατί δίνει έντονη γεύση στο φαγητό). Εγώ προτιμώ τον αποξηραμένο και πρόσθεσα περίπου 1 κουταλιά της σούπας
 
9. Προσθέτουμε βραστό νερό τόσο ώστε να καλυφτεί σχεδόν όλο το φαγητό μας


10. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και όταν ξεκινήσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε στο 7 και μαγειρεύουμε με καλά κλειστή τη κατσαρόλα για 45 λεπτά


11. Δοκιμάζουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι- άνιθο αν χρειάζεται.


Αν το προτιμάτε πολύ κοκκινιστό προσθέτουμε και ένα πελτεδάκι στην αρχή αλλιώς το αφήνουμε ως έχει



Συνοδεύουμε με φέτα και λέμόνι





Μου αρέσει πολύ η αντίθεση που κάνει το σχετικά σκληρό στάρι με τον μαλακό αρακά. Δοκιμάστε το και πιστεύω ότι θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε τον αρακά σας



Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Λάδι σκόρδου και πολτός σκόρδου


Λάδι και σκόρδο, 2 υλικά που απλά απογειώνουν κάθε μα κάθε πιάτο. Οκ, δεν περιμένατε εμένα για να το μάθετε θα μου πείτε και καλά θα κάνετε… αυτό που σας προτείνω σήμερα μπορεί για τους περισσότερους να είναι αυτονόητο, να το κάνετε ήδη αλλά ίσως και να υπάρχουν και κάποιοι, ίσως μικρότεροι σε ηλικία που χρειάζονται extra tips.