Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Πράσινη σαλάτα με χειμωνιάτικα λαχανικά, ρόδι και καρύδια



Υλικά:

- 8- 10 φύλλα μαρουλιού
- μια χούφτα σπανάκι
- 8-10 φυλλαράκια ρόκας
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης
- 2 κ.σ μαύρη σταφίδα
- 1 χούφτα καρύδια χονδροσπασμένα
- τους καρπούς από 1 μικρό ρόδι
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά

2. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το σπανάκι , τη ρόκα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε

3. Συνεχίζουμε με την πιπεριά, τη σταφίδα, τα καρύδια και το ρόδι. (δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε το ρόδι πολύ εύκολα)

4. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού κατά βούληση. Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για 5-10 λεπτά και καταναλώνουμε

Εννοείται ότι μπορείτε να τροποποιήσετε τις αναλογίες σύμφωνα με το γούστο σας

 

Καλή σας απόλαυση!


Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τη δοκιμάσετε
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές 

4 σχόλια:

  1. Μία πλήρης σαλάτα !! Πολύ ωραία η πρώτη φωτό :-) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο, με ρίγος ρυζάκι γίνεται πλήρες γεύμα

      Διαγραφή
  2. Γιατί η Κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι υπερτροφή (superfood) και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΗ;
    Ανακαλύψτε το εδώ:
    http://goo.gl/GdRG1R
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες. Οντως πρόκειται περί εξαίρετης τροφης

      Διαγραφή