Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Κοκκινιστός αρακάς με λαχανικά



Κινδυνεύω να φανώ υπερβολική για να μην πω υπεροπτική αλλά πραγματικά, αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή πιστεύω ότι θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύατε μέχρι τώρα τον αρακά

Υλικά:
- 1 κιλό κατεψυγμένο αρακά
- 300 γρ πράσο
- 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 καρότα
- 3 σκελίδες σκόρδο ή 1 κ.σ πολτόσκόρδου
- 1 συσκευασία 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- Μαϊντανό
- 150 γρ Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα
2. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες το άσπρο μέρος από το πράσο
3. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια
4. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε καρέ το κρεμμύδι
5. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε καρέ τις πιπεριές
6. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα
7. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Λίγο πριν να είναι έτοιμα βάζουμε και το σκόρδο το οποίο έχουμε περάσει από την πρέσα 
8. Βάζουμε νερό να βράσει στο βραστήρα
9. Τοποθετούμε την ντομάτα, τον αρακά και αλάτι και βράζουμε για 40-50 λεπτά
10. Ψιλοκόβουμε το ¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό
11. Λίγο πριν να είναι έτοιμο, βάζουμε στη κατσαρόλα και τον μαϊντανό

Όταν σερβίρουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ραντιζουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού
και συμπληρώνουμε  ωμό ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.



Καλή Όρεξη!!! 


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου