Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Οι πιο νόστιμες λεμονάτες πατάτες φούρνου με μανιτάρια



Το ξέρω ότι κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφική, αλλά πραγματικά, σύμφωνα με το δικό μου γούστο πάντα, δεν υπάρχουν πιο νόστιμες πατάτες φούρνου! Τα υλικά είναι όλα ένα και ένα, ταιριάζουν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Αν δε σας αρέσουν τα μανιτάρια, μπορείτε να τις φάτε σκέτες ή να προσθέσετε κοτόπουλο. Είναι πολύ ωραία ιδέα και για μπουφέ. Όλοι θα ξετρελαθούν. Θυμάμαι πριν από 2 χρόνια τις είχα φτιάξει στο πάρτυ για τα γενέθλια της Σοφίας μας και είχα όλοι ξετρελαθεί. Συγκεκριμένα ένας μπαμπάς με ρώτησε τι είχα βάλει μέσα και όταν του είπα πατάτες με κρεμμύδια μου είπε...αποκλείεται!!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ??????? 

Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet και το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet.(ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)


Υλικά:
- 800 γρ πατάτες με τις φλούδες τους
- 300 γρ κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 μανιτάρια πορτομπέλο

Για τη σάλτσα
- 80 γρ ελαιόλαδο 
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 γεμάτο κ.γ κάρυ 
1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 50 γρ μουστάρδα πικάντικη
- 50 γρ μουστάρδα απαλή 
- χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα)
- 300 ml βραστό νερό


Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα

2. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το σφουγγαράκι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα χώματα. 

3. Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που επιθυμούμε. Εγώ όπως βλέπετε, τις έκοψα κυδωνάτες και μετά πάλι στη μέση. Τοποθετούμε τις πατάτες στο πυρέξ μας. 




4. Έπειτα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Για να μην μυρίζουν τα χέρια μας, φοράμε γάντια μιας χρήσης

5. Τέλος, φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας. Σε μια κούπα προσθέτουμε τα υλικά και είτε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, είτε χτυπάμε για λίγο με το μιξεράκι του φραπέ, είτε βάζουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη σαλτσούλα στις πατάτες, προσθέτουμε και το βραστό νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο



6. Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα πορτομπέλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. 





  • Η Κυριακή έφτιαξε τις πατάτες και είπε "Τις έχουμε ξαναφτιάξει, στην κατσαρόλα βέβαια, αλλά όλοι γλειφαμε τα δάχτυλα μας ! Μέχρι κι ο μπαμπάς μας που είναι πιο παραδοσιακός στις γεύσεις του, ξετρελάθηκε ! Δεν περίσσεψε ούτε μια πατατούλα ...🤤🤤"



  • Η Δήμητρα έφτιαξε τις πατάτες και είπε "Έκανα την συνταγή για τις πατάτες, μόνο που στο τέλος πρόσθεσα και κομματάκια από χθεσινό κοτόπουλο! Ταιριάζει πολύ! Πεντανόστιμο πιάτο!"





Τέλος να σας υπενθυμίσω:

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Χαχα, καλημέρα!!!!Πεντανόστιμες οι πατάτες, να τις φτιάξεις σε παρακαλώ!!!!

      Διαγραφή
  2. Ουάου!! Πολύ ωραίες πατάτες Ευαγγελί.
    Πραγματικά πρέπει να είνα πεντανοστιμες, μιας και τα μυρωδικά που έβαλες μου αρέσουν πολυ. Επίσης το οτι βάζεις αρκετό λεμόνι ;)
    Θα τις δοκιμάσω σίγουρα.

    (΄τελικά είναι βολικό αυτό το πυρεξ ;)..)

    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Να τις δοκιμάσεις σε παρακαλώ και αν μου πεις τη γνώμη σου!!!Είναι πεντανόστιμες και 'όντως τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά ταιριάζουν! Μπορείς να βάλεις και κοτόπουλο αντί για μανιτάρια. Το πυρέξ, το έχω πολλά χρόνια και ναι, με έχει βολέψει πολύ. Έχω και άλλα βέβαια, δεν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά γιατί είναι σχετικά μικρό!

      Διαγραφή