Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό.
Συστατικά:
- Πιπεριές κέρατο
- Καφτερή πιπεριά ή tabasco ή μπούκοβο (όσο αντέχετε)
- Γιαούρτι στραγγιστό 0% (εξαρτάται από το πόσο γεμάτες θέλετε τις πιπεριές)
- Φέτα
- Σκόρδο (1-2 σκελίδες)
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη (1 κουταλάκι του γλυκού)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι απλό
Εκτέλεση:
Για την τυροκαυτερή:
1. Τρίβω τη φέτα, τη ρίχνω στο γιαούρτι και ανακατεύω πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσω καυτερή πιπεριά την ψιλοκόβω και τη ρίχνω στο μείγμα γιαουρτιού αλλιώς ότι άλλο υλικό χρησιμοποιήσω. Έπειτα ρίχνω το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και ανακατεύω καλά. Αφήνω την τυροκαυτερή στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
2. Πλένω τις πιπεριές, κόβω τα καπάκια τους και τις καθαρίζω από τα σποράκια τους.
3. Τις τοποθετώ σε λαμαρίνα όπου προηγουμένως έχω απλώσει λαδόκολλα και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τις βγάζω, τις γεμίζω με την τυροκαυτερή και τις ξαναβάζω στο φούρνο για 10 λεπτάκια.
Οι πιπεριές είναι έτοιμες. Είτε ζεστές είτε παγωμένες τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.
Όποιος θέλει μπορεί επίσης να προσθέσει και ψιλοκομμένη ντομάτα στο μείγμα τυροκαυτερής και να γεμίσει τις πιπεριές.
Καλή όρεξη!
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου