Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ανοιξιάτικη Μακαρονάδα
























Συστατικά για 2 άτομα:
- Λιγκουίνι ή ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάμε βρασμένο al dente
- Μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φέτες ων 400 gr
- 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 8-10 λιαστές ντομάτες
- 8-10 ελιές κομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές κουκουνάρι
- 2 - 3 κουταλιές λάδι
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- παρμεζάνα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και συνεχίζουμε με τα λαχανικά

2. Ξεπλένουμε με πολύ νερό τα μανιτάρια , 2 με 3 φορές ώστε να φύγουν όσο γίνεται τα συντηρητικά

3. Τα βάζουμε να τσιγαριστούν με 3 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι

4. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτά μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε να σωταριστούν και αυτά

5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το πολτοποιημένο σκόρδο

6. Κόβουμε τις ελιές και τις ρίχνουμε και αυτές

7. Κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια τις λιαστές ντομάτες και τις ρίχνουμε και αυτές να σoταριστούν

8. Ρίχνουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα που έχουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν τα λαχανικά μας

9. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε

10. Αν θέλουμε ρίχνουμε και άλλο ωμό λαδάκι

11. Τέλος, σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα


Καλή Όρεξη!!!


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου