Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Πικάντικα Λεχματζούν




Συστατικά:
- 8 πίτες για σουβλάκια
- 100 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 100 γρ χοιρινός κιμάς
- 300 γρ. αρνίσιος ή από προβατίνα κιμάς
ή 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι (ποτέ δε μπορώ να το υπολογίσω γι' αυτό προτιμώ να το ρίχνω στο τέλος στη κάθε λεχματζούνα πριν την ψήσω)
- Πιπέρι ( κάτι λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας)
- Πάπρικα γλυκιά (2,5 κουταλιές της σούπας)
- Μπούκοβο (κάτι λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας)
- Ρίγανη (1,5 κουταλιά της σούπας)
- Δυόσμος (1,5 κουταλιά της σούπας)

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τον κιμά ή τούς κιμάδες σε ένα μπολ. Αν χρησιμοποιήσουμε το μείγμα κιμά το πλάθουμε για λίγο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό 
3. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το δυόσμο στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
4. Προσθέτουμε το πιπέρι, το μπούκοβο και την πάπρικα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
5. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες . Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο το καλύτερο. Προσωπικά, συνηθίζω να το αφήνω όλο το βράδυ.

Για το ψήσιμο:
6. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και το τοποθετούμε τις πίτες.
7. Απλώνουμε κομματάκια κιμά πάνω στις πίτες


















8. Αλατίζουμε το κάθε λεχματζούν
9. Όποιος θέλει μπορεί να ρίξει ελάχιστο λαδάκι από πάνω

10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 σε αέρα για 20 λεπτά

Συνοδεύεται άριστα με παγωμένη μπύρα και με extra tabasco για όποιον αντέχει

Καλή Όρεξη!

Σημείωση:
- Μπορεί να γίνει και με μοσχαρίσιο κιμά (έχει εξίσου καλή γεύση) 

- Ο κιμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε 10 πίτες εξαρτάται από το πόσο γεμάτες θέλουμε τα  λεχματζούν μας

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου