Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Γίγαντες που θυμίζουν γεμιστά στο τεπανγιάκι



Υλικά:
- 500 γρ γίγαντες
- 1 συσκευασία ντομάτες κομμένες σε καρέ
- 1 μεγάλη χούφτα ρύζι (περίπου μισό φλυτζάνι)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκ. σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- σχεδόν μισό ματσάκι δυόσμο


Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 12-24 ώρες σε αλατισμένο νερό

2. Τους βάζουεμ να βράσουν με μπόλικο νερό. Όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε  το νερό 2 φορές. Τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν

3. Αν τους φτιάξετε στο φούρνο, την παρακάτω διαδικασία θα την κάνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν - περίπου 5 λεπτά, όχι περισσότερο και προσθέτουμε και το σκόρδο. Συνείζουμε για 1 λεπτό περίπου, όχιπερισσότερο για να μην πικρίσει το σκόρδο.
 

4. Κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές και τα καρότα σε ροδέλες. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα αφού προσθέσουμε τις πιπεριές και τα καρότα

5. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα

6. Προσθέτουμε τους γίγαντες, το ρύζι, βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι.  Ανεβάζουμε την ένταση και σκεπάζουμε. Θα πρέπει να το ελέγχουμε συχνά μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

7. Μετά από λίγο προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να έχει μαγειρευτεί το ρύζι




Καλή Όρεξη!!!


Για να δείτε και άλλες συνταγές με γίγαντες πατήστε εδώ

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

5 σχόλια:

  1. Τέλειο!Θα το κάνω μάλλον αύριο που υποτίθεται νηστεύω....... Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλο ξεκούραστο μιαμ μιαμ Σαββατοκύριακο.....ο χρόνος βρσμού του ρυζιού είναι περίπου 30 λεπτά της ώρας ενώ οι γίγαντες θέλουν 50 λεπτα τουλάχιστον. δηλαδή το ρύζι θα υπερψηθεί .. όπως και ό δύοσμος το κρεμμυδάκι θα μπορούσαν να προστεθούν στο τέλος και να έχουν μαγειρευτεί ξεχωριστά..'ετσι θα κρατούσε όλα τα αρώματα και τα θρεπτικά, αν όχι όλα τα περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ επίσης. Ευχαριστω πολυ για το καλοπροαίρετο σχόλιο σου αλλα κ για τον κόπο σου να μου το γράψεις κ στο FB. Το κάθε ρύζι έχει το δικό του χρόνο μαγειρέματος (άσπρο, μπασματι, κάστανο) οπότε κ θα χρειαστεί να προσαρμόσεις το χρόνο μαγειρέματος. Ελπίζω να πρόσεξες οτι η συνταγή αυτή προορίζεται για το τεπανγιάκι κ όχι για κλασικό φούρνο οπότε κ πάλι αλλάζουν οι χρόνοι μαγειρέματος. Τέλος, στο δικό μου στομάχι, ο δυόσμος είναι πολύ πιο εύπεπτος όταν έχει μαγειρυτεί για λίγα λεπτά κ ειδικά όταν ειναι φρέσκος οπως προτείνω.όσο για τα κρεμμύδια προτιμώ να έχουν μαγειρευτεί ώςτε να έχει φύγει η αψάδα τους, να έχουν καραμελώσει ελαφρά κ να βγάλουν όλη τη γλύκα τους στο φαγητό. Αυτή ωστόσο είναι καθαρά η δική μου πρόταση κ ελπίζω κατά τα άλλα να σου άρεσε.

      Διαγραφή