Η σημερινή μου πρόταση είναι πρωτότυπη, νόστιμη, αρωματική και άκρως εθιστική. Η βρώμη είναι αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες τροφές που όλοι θα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.
Και έρχομαι τώρα να ρωτήσω. Γιατί παρακαλώ να τρώμε τσουρέκια μόνο το Πάσχα? No, no, no... Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να έχετε την τέλεια, αρωματική γεύση των τσουρεκιών στην υγιεινή και κυρίως εύκολη εκδοχή τους. Μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και είναι ιδανικό για τα παιδιά μας. Μπορείτε δηλαδή να το βάλετε σε μικρά μπολάκια φαγητού και το παιδί σας να το έχει μαζί του στο σχολείο για σνακ.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 100 γρ νιφάδες βρώμης
- 50 γρ σταφίδες ψιλοκομμένες
- 500 γρ βραστό νερό
- 5 γρ μαχλέπι
- λιγότερο από 1 γρ μαστίχα Χίου τριμμένη
- 4 κ.σ πετιμέζι
- κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- σουσάμι για πασπάλισμα (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε 500 γρ νερό να βράσουν στο βραστήρα
2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη βρώμη, τις ψιλοκομμένες σταφίδες, το μαχλέπι και τη μαστίχα Χίου. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά
3. Ρίχνουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε μπολάκια
4. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι. Μπορούμε να βάλουμε και άλλο πετιμέζι ή μέλι αν το θέλουμε πιο γλυκό
Tip- Πρέπει να προσέξετε πόση μαστίχα Χίου θα βάλετε. Αν πέσει παραπάνω, πικρίζει
- Η Νατάσα έφτιαξε την κρέμα - τσουρέκι και είπε ότι ταξίδεψε νοερά στην Πόλη
- Η Ρούλα έφτιαξε την κρέμα βρώμης -τσουρέκι και μάλιστα πρόσθεσε ταχίνι και ξύσμα πορτοκαλιού
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet, πατήστε εδώ
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Εύκολο και Ωραίο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα Ευαγγελία, να περάσεις πολύ όμορφα !!!
Αν κ με καθυστέρηση, ευχαριστω πολυ
ΔιαγραφήΔεν την είχα ξαναδεί αυτή την συνταγή! Φαίνεται εύγεστη και φυσικά υγιεινή. Ευχαριστούμε Ευαγγελία... Καλό Πάσχα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη νομίζεις κ εγω τη σκέφτηκα επειδή έφτιαξα τσουρέκια κ ήθελα να εχω αυτή τη γεύση στη καθημερινότητα μου
ΔιαγραφήΦοβερή συνταγή! Δεν θα μπορούσα ποτέ να τη φανταστώ! Καλή Ανάσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχαχα, πετσί είναι αντλόυμε ´εμπνευση από παντού. Αν δεν καταναλωθεί αμέσως εχει ακόμη πιο ´εντονη γεύση
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η βρώμη και αυτή η συνταγή είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα!
Κ εμένα μου αρέσει πολυ γι αυτό προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να υπό αρχει ποικιλία
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά!!
Ευχαριστω πολυ να σαι καλα. Τα φιλια μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραία φαίνεται 😊 Θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω! Αντί για πετιμέζι τι άλλο μπορούμε ν χρησιμοποιησουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ. Μέλι ή σιρόπι αγαύης ή ζάχαρη αν δεν εχετε κατι αλλο. Καλη επιτυχία. Αν θέλετε ξαναστειλτε μου εντυπωσεις
ΔιαγραφήΜπορούμε αντί για νερό να βάλουμε γάλα αμυγδάλου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι βεβαια κ μπορεις και μάλιστα θα του πηγαίνει πολυ
ΔιαγραφήΔηλαδή ουσιαστικά τη βραζεις 2 με 3 λεπτα; Μετα ειναι νερού και πηζει οταν κατσει στο μπολ ή ειναι πηχτή οταν γινει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχως δεν καταλαβαίνω στο εννοείτε. Ανακατεύουμε βραστο νερο με βρωμη για λίγα λεπτά και ειναι έτοιμο προς κατανάλωση και ειναι πηχτό πως φαινεται και στις φωτογραφίες
Διαγραφή