Τη σοκολατένια μους με αβοκάντο πιστεύω ότι λίγο πολύ οι περισσότεροι την έχετε δει να κυκλοφορεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα blogs.
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα από καιρό να τη δοκιμάσω αλλά
δεν είχε τύχει μέχρι τώρα και αυτό γιατί συνήθως το αβοκάντο το καταναλώνω με
διαφορετικούς τρόπους και κυρίως σε χυμούς.
Την προηγούμενη βδομάδα λοιπόν,
όταν έδωσα στον Άκη τη λίστα για το σούπερ μάρκετ, ξέχασα να γράψω ακριβή
αριθμό δίπλα στη λέξη αβοκάντο. Ο καλός μου μάντεψε ότι χρειαζόμουν 8.
Επέλεξα λοιπόν αντί να γκρινιάξω, να φτιάξω αυτή την πολυδιαφημισμένη μους και
να την εμπλουτίσω με αγαπημένα υλικά όπως η κρέμα καρύδας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν καταλαβαίνετε το αβοκάντο. Είναι μια μους η οποία αν δε το ξέρεις, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει κρέμα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη ή σοκολάτα. Έχει πλούσια γεύση, που γεμίζει το στόμα και σε κάνει να γλείφεις το κουτάλι μέχρι να γίνει πεντακάθαρο.
Ελπίζω να σας έπεισα ότι αξίζει να το δοκιμάσετε, γιατί πραγματικά, είναι κρίμα ενώ έχουμε τη δυνατότητα να υπάρχει η γλυκιά γεύση στη ζωή μας και ταυτόχρονα να προέρχεται από τόσο υγιεινές τροφές, εμείς να επιλέγουμε να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με σκουπίδια.
Τέλος να προσθέσω, ότι είναι από τις ιδανικότερες επιλογές για μικρά παιδιά και παιδικά πάρτυ
Υλικά για 4-5
μερίδες:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- Κρέμα καρύδας (σκόνη- συσκευασία 60 γρ)
- 60 γρ ζεστό νερό
- 120 γρ κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη (για πιο γλυκό αποτέλεσμα)
- 120 γρ πετιμέζι
- Κρέμα καρύδας (σκόνη- συσκευασία 60 γρ)
- 60 γρ ζεστό νερό
- 120 γρ κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη (για πιο γλυκό αποτέλεσμα)
- 120 γρ πετιμέζι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα προσθέτουμε μαζί με τα
υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε καλά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε
πετιμέζι κατά βούληση
2. Χωρίζουμε σε μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο να
παγώσουν
3. Μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη καρύδα, χονδροκοπανισμένα
φουντούκια ή ξύσμα από πορτοκάλι είτε να τα απολαύσετε σκέτα
(Σημείωση 1: Επειδή μπορεί να διαβάσει την ανάρτηση ο Άκης, η αλήθεια είναι ότι γκρίνιαξα λίγο…μα καλά 8 ΑΒΟΚΑΝΤΟ?????????). Τώρα βέβαια χαίρομαι πολύ που έκανε αυτή τη μικρή αστοχία και θεωρώ ότι θα ξεχάσω και άλλες φορές να προσδιορίσω αριθμό στη λίστα δίπλα στη λέξη αβοκάντο.
Ελπίζω να το δοκιμάσετε. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
που θα βρω κρεμα καρυδας?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε όλα τα σούπερ μάρκετ υπάρχει. Είναι σε φακελάκι και είναι σκόνη. Δεν είναι ακριβό. Επίσης αν δεν έχεις πετιμέζι μπορείς να βάλεις μέλι ή ζάχαρη.
ΔιαγραφήΤέλειο Ευαγγελία !!!! Φαίνεται καταπληκτική και η υφή της !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτοιμάζω κάτι ανάλογο σε παγωτο ;)
Οντως εχει καταπληκτικη υφή. Ειναι τόσο πυκνή οσο μου αρεσει...να γεμίζει το στόμα. Χαχαχα, κ εμένα η επομενη δοκιμή θα ειναι σε παγωτο....θα περιμενω να δω την πρόταση σου
ΔιαγραφήΔεν το είχα φανταστεί, διαβάσει και ενθουσιάσθηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται τέλεια η μούς θα την κάνω σίγουρα!!
Οι φωτογραφίες σου υπέροχες!
Καλό σου βράδυ!
Ευχαριστω πολυ. Μακάρι να τη δοκιμάςεις. Θα περιμενω τα σχόλια σου. Να διευκρινίσω οτι η κρέμα Καρύδας ειναι απαραίτητη ωστε να εχει αυτή τη βελούδινη υφή. Το λέω γιατι έλαβα μήνυμα απο αναγνώστρια που το έκανε χωρις την κρέμα. Δεν το εχω δοκιμάσει οποτε δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα
ΔιαγραφήΠω Πωωω !!! Μου ακούγεται τ ε λ ε ι ο !!!! Για την κρέμα καρύδας θα ρωτούσα κι εγώ αλλα με κάλυψες!!! Φιλάκια πολλά ♡
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ. Αν τη δοκιμάσεις θα περιμένω ετυμολογία
ΔιαγραφήΧαχαχα. Οκ, θα περιμενω σχολικά εμένα η μικρούλα μου ξετρελάθηκε κ ζητούσε κ αλλλο
ΑπάντησηΔιαγραφή