Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Φυτικό Τυρί από πάστα Αμυγδάλων (Vegan Cottage Cheese)



Πριν λίγες μέρες σας είχα δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό γάλα από αμύγδαλα. Σας είχα πει, ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με αρκετούς τρόπους την πάστα που μένει. Σήμερα θα σας δείξω έναν από αυτούς. Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν μου άρεσε το cottage cheese.


Το έβρισκα άνοστο και με προβλημάτιζε το σχήμα του και η υφή του. Το vegan cottage cheese που σας προτείνω σήμερα, είναι πολύ νόστιμο. Η ένταση του εξαρτάται καθαρά από το δικό σας γούστο. Χρησιμοποιήστε τα υλικά που σας προτείνω στην αναλογία που σας ταιριάζει. Είναι έτοιμο σε 2 λεπτά και διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο.  

Υλικά:
- Την πάστα που μένει από το σπιτικό γάλα αμυγδάλου
- Αλάτι

- Λευκό πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα (ή Σκορδόλαδο)
- Ελαιόλαδο
- Διατροφική μαγιά 
- Αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται κάτι σύμφωνα με το γούστο μας

Διατηρούμε σε γυάλινο μπολ στο ψυγείο.



Τέλος να σας υπενθυμίσω:

4 σχόλια:

  1. Πέρα από την πρόταση, που την βρίσκω άψογη, μου αρέσει και ο τρόπος σερβιρίσματος μέσα στο πήλινο δοχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ ενδιαφερει πολυ αυτη συνταγη. Φτιάχνω αμυγδαλογαλα σε καθημερινη βαση για την οικογενεια....Θελω να ρωτησω:
    Διατροφική μαγιά ποιος ειναι ο ρολος της στην συνταγή?
    επισης πως μπορουμε να φτιαξουμε αποψηραμενο κρεμμυδι?
    ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς μπράβο σου που φτιάχνεις αμυγδαλόλαδα και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Η διατροφική μαγιά εξυπηρετεί 2 σκοπούς. Την τυρένια γεύση που προσδίδει αλλά κυρίως λόγω της διατροφικής της αξίας - διάβασε εδώ λεπτομέρειες. http://www.diatrofologiki.gr/nutritional-yeast-flakes-nifades-diatrofikis-magias-evertrust-125gr Αποξηραμένο κρεμμύδι μπορείς να φτιάξεις εαν έχεις αποξηραντή τροφων ή αφυγραντη τροφων. πουλάνε όμως σε όλα τα μαγαζια με ξηρους καροπυς, βιολογικα ακομη και σε σούπερ μάρκετ. ελπίζω να σε βοήθησα. αν θες κάτι, ξαναστείλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή