Σοκολατούχο γάλα.. Έχω πιει μόνο μια φορά στη ζωή μου και πιθανολογώ ότι δεν είχε γάλα μέσα (αλλιώς δε θα μπορούσα να το είχα πιει). Ξέρετε, δεν έχω πιει ποτέ μου γάλα, ποτέ όμως...Όσο και αν είχα προσπαθήσει παλαιότερα (κάτω από την πίεση των γονιών μου), δεν κατάφερα να πιω ποτέ ούτε καν ένα κουταλάκι του γλυκού, χωρίς να κάνω κατευθείαν εμετό.
Η σημερινή μου πρόταση, αυτό το ενεργειακό σοκολατούχο ρόφημα,
είναι τόσο εύγεστο και εθιστικό, που πλέον μπορώ να καταλάβω γιατί οι
περισσότεροι έχουν μανία με το σοκολατούχο γάλα. Αυτό βέβαια, που έχει
ως βάση τα φουντούκια, μόνο καλό κάνει στον οργανισμό μας. Αν
προτιμήσετε να το καταναλώσετε χωρίς να το σουρώσετε (εγώ το προτιμώ
έτσι), είναι κάτι ανάμεσα σε ρόφημα και γλυκό (ειδικά παγωμένο). Αν πάλι
το σουρώσετε, θα έχετε το αποτέλεσμα που έχετε όλοι συνηθίσει, με το
έτοιμο του εμπορίου.
Υλικά:
- 100 γρ φουντούκια
- 300 ml νερό (για αρκετά λεπτόρευστο αποτέλεσμα)
- 3 κ.γ κακάο
- 8 χουρμάδες ή 3 κ.σ μέλι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- μια τσιμπιά κανέλα
Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τα φουντούκια για 6-8 ώρες (προαιρετικά)
2. Πετάμε το νερό που μουλιάσαμε τα φουντούκια και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (αν θέλουμε να κρατήσουμε τα φουντούκια στο ρόφημα).
Εναλλακτικά, χτυπάμε τα φουντούκια με το νερό, σουρώνουμε και στο νερό που θα μείνει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάμε
3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε κακάο, κάποιο γλυκαντικό ή νερό αν το θέλουμε πιο λεπτόρευστο
Σημείωση:
- Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες αλλά δεν υπάρχει λόγος να αποθηκεύουμε ποσότητα αφού γίνεται πολύ εύκολα.
- Το τρίμμα από τα φουντούκια που μένει, αν τα σουρώσουμε, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μούσλι, σε μπισκότα ή κέικ, σε φρούτα κ.α
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Την αρχική συνταγή μπορείτε να βρείτε εδώ
Ωραία συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης, αντί για κακάο, θρεπτική επιλογή είναι και η χαρουπόσκονη (κατά προτίμηση ωμή και βιολογική).
Προσφέρει εξίσου σοκολατένιο χρώμα, γλυκιά γεύση και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα
Ω ναι, έχεις δίκιο. Έχω αγοράσει εδώ και πολύ καιρό αλλά μετά από κάτι αποτυχημένα κουλουράκια και αποτυχημένη χαρουπολάτα το εγκατέλειψα στο ντουλάπι. Μου φαίνεται ότι πρέπει να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!
ΔιαγραφήΤέλειο Ευαγγελία! Τα υλικά που χρησιμοποίησες είναι υπερ ταιριαστά και αποτέλεσμα super μαγικό :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ Άρη. Όντως το αποτέλεσμα είναι σούπερ θρεπτικό
ΔιαγραφήΕυαγγελία μου καλημέρα, σήμερα γνωρίζω το blog σου και ομολογώ αναρωτιέμαι πως μου ξέφυγες! Καταρχήν να σου πω ότι και εγώ κάνω εμετό με το γάλα από την εποχή του δημοτικού.. και από τότε ούτε να το μυρίσω δεν μπορώ! Το σοκολατούχο όμως το πίνω μια χαρά.. αλλά επειδή δεν μου προσθέτει κάτι φυσικά το αποφεύγω! Το δικό σου ρόφημα όμως με ξετρέλανε! Θα το δοκιμάσω και για την κόρη μου που αγαπάει πολύ το σοκολατούχο γάλα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως ήρθες κ ευχαριστω πολυ για τα καλά σου λόγια. Καλό ειναι να το αποφευγεις το έτοιμο του εμπορίου κ φυσικά ούτε λόγια για το παιδι. Θα χαρώ πολυ να μου πεις τη γνώμη σου αν το φτιάξεις
ΔιαγραφήΜου φαίνεται το βάζω στη λίστα για το ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤεεεεελειο ειναι πολυ καλο κ παγωμενο
ΔιαγραφήΤέλεια συνταγή ιδανική για μικρούς αλλά και μεγάλους :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι βέβαια. Έτσι ακριβώς!!
Διαγραφή