Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Γκρανόλα με ελαιόλαδο και πετιμέζι


Γκρανόλα..τι γκρανόλα? Είχα και στο χωριό μου? Τι να κάνω όμως που δεν ήξερα πως αλλιώς να το πω. 

Πρόκειται για βρώμη ανακατεμένη με ελαιόλαδο και πετιμέζι. Τα quaquer τραγανές μπουκιές τα ξέρετε? Αυτό που σας παρουσιάζω σήμερα είναι η σπιτική, σούπερ υγιεινή και γευστική εκδοχή τους. Δεν είναι δηλαδή τίγκα σε ηλιέλαιο και ζάχαρη. Παρακάτω θα δείτε τη βασική συνταγή. Εγώ πρόσθεσα φουντούκια, αποξηραμένες σταφίδες, αποξηραμένα bluberries και αποξηραμένα φραγκοστάφυλα. Είναι τόσο νόστιμα και μυρωδάτα που μπορείτε να τα φάτε σκέτα με το κουτάλι. 

Υλικά:
- 500 γρ νιφαδες βρώμης
- 70- 100 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ πετιμέζι
- 1 γεμάτη κ.σ κανέλα

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα.

2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.

3. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο. 

Ενημέρωση 13/12/2016
Επειδή το φτιάχνω σχεδόν κάθε βδομάδα έχω να σας πω ότι 
- Αν βάλετε 120 γρ ελαιόλαδο γίνεται ακόμη πιο τραγανό, ενώνεται το μείγμα και γίνεται σαν μικρές μπουκιές, οι οποίες μετά σπάνε εύκολα

- Εγώ πλέον βάζω 70 γρ ελαιόλαδο  

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές με γκρανόλα πατήστε εδώ
  • Η Στέλλα έφτιαξε τη γκρανόλα με ξηρούς καρπούς και σταφίδες και είπε " "Είναι Πεντανόστιμη κορίτσια ...."
  • Η Ντίνα έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε ότι "πέρασε και το τεστ των δύσκολων δοκιμαστών. Έβαλα κράνμπερις, φουντούκια, κάσιους, ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο.Ευχαριστούμεεεεεεε"

  • Η Αλεξάνδρα έφτιαξε την γκρανόλα και είπε "Γκρανόλα απο τα χεράκια μου. Νοστιμότατο!!!!Ο σύζυγος ενθουσιάστηκε. Με την μεγάλη μου κόρη τα φάγαμε για πρωινό με γάλα. Ωραία είναι. Άνετα αντικαθιστω τα fitness."

  • Η Χριστίνα έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε "Γκρανόλα τέλεια για πρωινό με γιαούρτι!!!! Κ πανεύκολη!"

  • Η Πηνελόπη έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε "Εμείς την δοκιμάσαμε με ταχίνι!! Να είσαι καλά και σ'ευχαριστούμε!!!!"



 

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σαςφωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

10 σχόλια:

  1. Πολύ καλό! Μια ερώτηση: τις σταφίδες τις πλένουμε πριν τις καταναλώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι φοβερή συνταγή. Να φανταστείς εγώ την φτιάχνω ΚΑΘΕ βδομάδα!Δεν τις πλένω τις σταφίδες, δεν χρειάζεται αλλά εάν δες μπορείς να το κάνεις!Ξεκίνα με τη βασική συνταγή που δίνω και αν θες κάνε και τις προτεινόμενες παραλλαγές μέχρι να δεις τι σου αρέσει περισσότερο. Καλή επιτυχία, θα περιμένω νέα σου

      Διαγραφή
    2. Ώχ! δεν σου έχω πει τις εντυπώσεις μου! Σήμερα λοιπόν που την άνοιξα πάλι για να θυμηθώ τις αναλογίες, σου λέω πως είναι πολύ νόστιμη και μυρωδάτη η γκρανόλα σου!και το κυριότερο υγιεινή. Εγώ τη βάζω στο γιαούρτι ή την τρώω με το κουτάλι . Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα όλα τα θαυμάσια που μοιράζεσαι μαζί μας!

      Διαγραφή
    3. Αχ ποοοοσο χαίρομαι!! Ευχαριστω που με ενημέρωσες!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ νόστιμη! Άρεσε ακόμη και στην κόρη μου που είναι ένα πολύ δύσκολο παιδί στο φαγητό του.😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχα νέα!!Χάρηκα τόσο πολύ! είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές, να φανταστείς την φτιάχνω σχεδόν κάθε βδομάδα!!

      Διαγραφή
  3. πετιμεζι που το βρισκουμε;; και το ψηνουμε απλωμενο και μετα το σπαμε σε καματακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετμέζι πουλάνε σε λαική, μαγαζιά με βιολογικά προιόντα, φούρνους, στους χωρίς μεσάζοντες αλλά και σε διάφορα e-shops. Αν δε βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι και να το αραιώσετε με λίγο χυμό πορτοκαλιού ή νερό, ώστε να είναι πιο λεπτόρευστο. ναι έτσι, το ψήνετε απλωτό και αν θέλετε το σπατε σε πιο μικρά κομμάτια. Δεν βγαίνει ενιαίο απλά κατα τόπους κάνει μπουκίτσες!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα. Την έκανα ήδη δύο φορές, έγινε τέλεια. Την δεύτερη φορά έβαλα μέλι και έγινε εξίσου καλή.Πρόσθεσα ξηρούς καρπούς(αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια) και ξηρά φρούτα (βερίκοκα και σταφίδες). Σίγουρα θα την ξανακάνω πολλές φορές αυτή την συνταγή γιατί είναι υγιεινή, νόστιμη και πανεύκολη. Σας ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι ωραια!!! χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμη με αυτά που προσθέσατε! Στείλτε μου και φωτογραφία αν την ξαναφτιάξετε!!!

      Διαγραφή