Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Πικάντικα λεχματζούν από μανιτάρια


Τον πρώτο χρόνο του blog σας είχα παρουσιάσει τη συνταγή Πικάντικα Λεχματζούν. Παλιότερα τα έφτιαχνα πολύ συχνά διότι είναι πολύ νόστιμα, γίνονται γρήγορα και είναι κ παρεϊστικο φαγητό. Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να τα φτιάξω. Μιας κ τα θυμήθηκα όμως είπα να τα φτιάξω στην πιο υγιεινή τους εκδοχή και να προσπαθήσω να πείσω τον Άκη να φάει μανιτάρια. Και ναι, τα κατάφερα!!!! Χάρη στα μπαχαρικά, στα μυρωδικά και τα υπόλοιπα υλικά, δεν καταλαβαίνεις ότι τρως μανιτάρια (το λέω για όσους δεν τους αρέσουν). Είναι μια συνταγή που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Υλικά:
- 250 γρ μανιτάρια λευκά (χρησιμοποίησα ελληνικά)
- 250 γρ ξερό κρεμμύδι
- 6 κ.σ ελαιόλαδο + λίγο ακόμη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)
- 15 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα)
- 1 κ.σ ξερό δυόσμο
- 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
- μπούκοβο κατά βούληση
- μια τσιμπιά κύμινο
- 1 κ.γ κάρυ
- 1 κ.γ μπαχαρικά για κρέας
- 4 πίτες για σουβλάκια (χρησιμοποίησα ολικής)
- αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ

2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, στο ίδιο μέγεθος με τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στο μπολ

3. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ)

4. Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε ελάχιστο λαδάκι στις πίτες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα (η λαδωμένη επιφάνεια θα ακουμπάει στη λαδόκολλα). Δοκιμάζουμε το μείγμα μας. Θα πρέπει να μας αρέσει...αλλιώς προσθέτουμε ότι χρειάζεται...απλώνουμε το μείγμα στις πίτες, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα οι πίτες (το πολύ 10 λεπτά)

Καλή επιτυχία!




  • Ο Γιώργος έφτιαξε τα λεχματζούν

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

4 σχόλια:

  1. καλημερα!! τι ωραια κ πρωτοτυπη συνταγη!!! ξερω τα κλασσικ αμε τον κιμα αλλα κ αυτα πολυ μου αρεσε σαν ιδεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ. Κ εγώ αυτά με τον κιμά συνήθιζα να τρώω αλλά όσο και να σου φαίνεται απίστευτο τα συγκεκριμένα μου αρέσουν εξίσου..μή σου πω και περισσότερο

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο για ένα βραδάκι με το κρασάκι μου. Πάει για pin!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματικά είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές μου. όποιος έχει φάει ή έχει φτιάξει λέει τα καλύτερα

      Διαγραφή