Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Bounty Pops

Bounty Pops, ωραίος τίτλος και πρωτότυπος, ε? Το ξέρω ότι δεν το έχετε ξανακούσει αλλά έτσι είναι, εδώ δεν βρίσκετε μόνο νόστιμες και υγιεινές συνταγές αλλά και πρωτότυπες.



Την καρύδα την αγαπώ, μου αρέσει τόσο που την τρώω και σκέτη με το κουτάλι. Τα Bounty, τα υπεραγαπώ και ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου σπιτική και υγιεινή εκδοχή χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο. Τα Bounty Pops, προέκυψαν με αφορμή τα πρώτα γενέθλια της μικρής μας. Ήθελα να φτιάξω cake pops αλλά ανάμεσα σε τόσες ετοιμασίες δεν είχα χρόνο να κάθομαι να ψήνω και κέικ, τι καλύτερο λοιπόν από αυτά τα ωμοφαγικά, bounty pops?

Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet. Το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet. (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)


Υλικά:
- 300 γρ ινδική καρύδα αποξηραμμένη και τριμμένη (2 συσκευασίες)
- 100 γρ λάδι καρύδας
- 125 γρ γάλα καρύδας
- 250 γρ κουβερτούρα 

  Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε την καρύδα και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το λιωμένο λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα μας


2. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου, φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Χρησιμοποίησα το κουτάλι του παγωτού ώστε να έχω ομοιόμορφα μπαλάκια. Πλάθουμε, μπήγουμε το ξυλάκι και αφήνουμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Όταν τελειώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αν δεν χωράνε όρθια τα τοποθετούμε πλαγιαστά - δε θα πάθουν κάτι



3. Τέλος, λιώνουμε την κουρερτούρα σε μπεν μαρί και είτε βουτάμε τα bounty pops κατευθείαν μέσα, είτε ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα από πάνω με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος  και διατηρούμε στο ψυγείο


  • Η Ζαχαρούλα έφτιαξε τα bounty -pops

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

6 σχόλια:

  1. Εύκολα φαίνονται και γρήγορα. Η ψίχα καρύδας δεν είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις αλλά επειδή μου αρέσει να δοκιμάζω θέλω να την προσπαθήσω τη συνταγή. Να σε ρωτήσω όμως κάτι. Επειδή δεν έχω εύκολη πρόσβαση σε σούπερ μάρκετ που να παρέχουν καρύδα κ.λ.π θα μπορούσα αντί για λάδι καρύδας να βάλω ελαιόλαδο ή θα χαλούσε τη συνταγή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α δε σου αρεσει η καρυδα θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις. Στη συγκεκριμένη συνταγη δε νομιζω να πηγαίνει το ελαιόλαδο, θα άλλαζε και τη σύσταση αλλα κ τη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σας ζήσει η μικρή Ευαγγελία.
    Πολύ ωραία τα bounty-pops. Και σίγουρα πιο γρήγορα σε παρασκευή από τα άλλα με το κεικ. Καρυδα και κουβερτουρα τέλειος συνδυασμός ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!Σίγουρα και πιο εύκολα, χωρίς να λερώνεις πολλά σκεύη αλλά κυρίως, για μένα, πιο γευστικά!!

      Διαγραφή
  4. Ενδιαφέρουσα πολύ η συνταγή αυτή Ευαγγελία μου.
    Εμένα μου αρέσει η καρύδα με την πικρή σοκολάτα ως συνδυασμός, πάρα πολύ. Στα αγόρια μου όχι και τόσο...οπότε μια μικρή ποσότητα για μένα θα είναι ότι πρέπει.
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν αρεσει στα αγόρια σου η καρυδα τότε δύσκολα θα τους αρέσουν τα bounty pops. Φτιάξτα για σένα καλη μου, να τα χεις για τις δύσκολες ωρες της λιγούρας. Αν θες , πες μου κατι που αρεσει στα αγοράκια σου να δημιουργήσω μια υγιεινή συνταγη

      Διαγραφή