Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Vegan Fudge Σοκολάτας με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς

To fudge είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά - σοκολατάκια. Όσες φορές είχα φτιάξει την πρωτότυπη συνταγή (με το ζαχαρούχο δηλαδή), όποιος είχε δοκιμάσει, είχε ενθουσιαστεί και είχε ζητήσει τη συνταγή. Λογικό....αν είσαι λάτρης της σοκολάτας.  Το fudge αποτελεί εξαιρετική βάση, ώστε να δημιουργήσεις, να προσθέσεις τα αγαπημένα σου υλικά (ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα) και να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα. 

Σήμερα θα σας παρουσιάσω την υγιεινή  εκδοχή του.  Το εγχείρημα αυτό ήταν πολύ δύσκολο και απαιτητικό μιας και είχα να συναγωνιστώ μια χιλιοδοκιμασμένη και πάντα πετυχημένη συνταγή. Νομίζω ότι τελικά τα κατάφερα. Ακόμα και η Σοφία μου έδωσε τα εύσημα. Δοκιμάστε τη, προσθέστε ότι έξτρα υλικό θέλετε και απολαύστε!



Υλικά:
- 500 γρ κουβερτούρα
- 400 ml γάλα καρύδας
- 1 γεμάτη κ.σ λάδι καρύδας
- 2 τσιμπιές αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου)
- 1 κ.γ φυσική βανίλια 
- 120 γρ ξηρούς καρπούς (πεκάν + αμύγδαλα)
- 60 γρ μελάσα ή Αγαύη ή μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου 

Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι καβουρντίζουμε τους ξηρούς καρπούς για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς

2. Σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε ελαφρώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα



3. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μια μακρόστενη φόρμα με αποσπώμενη βάση. Εναλλακτικά, σε ένα μακρόστενο ταψάκι στο οποίο στρώνουμε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.  Κόβουμε σε κομματάκια και διατηρούμε στο ψυγείο



Tips:
- Μπορείτε να προσθέσετε μεγαλύτερη ποσότητα γλυκαντικού/ ξηρών καρπών - εξαρτάται από το γούστο σας



Σημείωση
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι  η παρούσα συνταγή δεν είναι διαφημιστική. Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Βιοαγρός.

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet, πατήστε εδώ 

12 σχόλια:

  1. Τέλεια η συνταγή σου έτσι τη φτιάχνω κ εγώ με κάποιες μικρές αλλαγές.
    Μόλις σε ψήφισα �� Good luck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες. Αλήθεια? Πάντα χαίρομαι όταν διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι έχουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Ευχαριστώ πολυ και για την ψήφο!

      Διαγραφή
  2. Τέλεια συνταγή και πολύ εύκολη. Σήμερα ήρθε και το βιβλίο! Χάθηκα στις συνταγές του. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα ανεβάσω και φωτογραφία. :) Εννοείται σε στήριξα στο διαγωνισμό του Βήμα . Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το παραλαβές.καλα μαγειρέματα. Τέλεια η ιδεα σου , εννοειται οτι ειναι καλοδεχούμενη καθε φωτογραφία. Ευχαριστω πολυ κ για τη στηριξη

      Διαγραφή
  3. Είναι μεγάλος πειρασμός τέτοιου είδους σοκολατομπουκιές, ειδικά όταν περιέχουν και αγαπημένους ξηρούς καρπούς, Ευαγγελία.
    Καλή χρονιά εύχομαι και φυσικά καλή επιτυχία στον διαγωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια κ σε σένα κοριτσι μου με υγεια. Κ εγω λατρευω τους ξηρούς καρπούς κ τους βαζω....παντου!!!!! Αυτες οι άτιμες οι σοκολατομπουκιες ειναι τόσος εύγεστες κ εθιστικες....ευτυχώς που ειναι τουλάχιστον υγιεινες

      Διαγραφή
  4. Φαίνονται τόσο λαχταριστά Ευαγγελία που μου ρχεται να τα φτιάξω τώρα :-)
    Να έχουμε μια υπέροχη χρονιά! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά κ σε σένα Άρη. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  5. Πωωωω....αυτά είναι αδυναμίες χαχα. Καλή επιτυχία Ευαγγελία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νιώωωωθω φίλη μου. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  6. Φαίνονται φανταστικά! Να ρωτήσω - με τι θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα; Άγλυκο κακάο διαλυμένο ίσως; Βρίσκω μόνο τις κλασικές του σούπερ μάρκετ που είναι τίγκα στη ζάχαρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Κοίτα, άλλη σύσταση έχει η κουβερτούρα και άλλη το κακάο. Θα μπορούσες να αντικαταστήσεις την κουβερτούρα με βούτυρο κακάο και κακάο ή λάδι καρύδας και κακάο αλλά θα πρέπει να πετύχεις την υφή. Θα πρέπει να το δοκιμάσω ώστε να σου προτείνω ακριβώς τα συστατικά και τις αναλογίες. Επίσης θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις σοκολάτα του εμπορίου χωρίς ζάχαρη. Αν θες, δες και τις άλλες συνταγές μου, όλες είναι χωρίς ζάχαρη. Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου.

      Διαγραφή