Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Νηστίσιμα,μπισκοτένια τσουρεκάκια χωρίς αυγό, βούτυρο, μίξερ, ζύμωμα, αναμονή, κόπο και τριγλυκερίδια



Είμαι τόσο κουρασμένη που όσο και να το ήθελα, δεν είχα σκοπό να σας παρουσιάσω συνταγή για τσουρέκι. Από τη μία όμως η φρενίτιδα με τις συνταγές που κυκλοφορούν, όλες με βούτυρα, ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, ζυμώματα, αναμονές, μίξερ κλπ, από την άλλη τα μηνύματα που μου στείλατε και η επιθυμία σας να σας δείξω τη δική μου εκδοχή, με έστειλαν κατευθείαν στη κουζίνα ώστε να είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω τη δική μου εκδοχή. 
Μπισκοτένα τσουρεκάκια χωρίς βούτυρο, μίξερ, ζύμωμα,  ξαναζύμωμα, αναμονή κόπο και τριγλυκερίδια 

Υλικά για 7 ατομικά τσουρεκάκια:
- 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ ζάχαρη καρύδας ή καστανή
- 250 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 300 γρ αλεύρι Ζέας ή άλλο
- 15 γρ μαχλέπι (τουλάχιστον)
- 4- 5 τσιμπιές μαστίχα Χίου κοπανισμένη
- βανίλια (κατά βούληση)
- 17 γρ baking powder

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ελαιόαλδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

3. Προσθέτουμε το μαχλέπι, την μαστίχα, τη βρώμη και το αλεύρι

4. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το baking και συνεχίζουμε. Μην προσθέσετε άλλο αλέυρι. Θέλουμε να έχουμε μια τρεμουλιαστή, ελαστική και αφράτη ζύμη.

5. Χωρίζουμε σε 7 κομμάτια ή και περισσότερα και δημιουργούμε ένα μακρόστενο μακαρόνι. Το τυλίγουμε και δημιουργούμε τα τσουρεκάκια μας


6. Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 35-40 λεπτά

 

  • Η Αντιγόνη έφτιαξε τα μπισκοτένια τσουρεκάκια και είπε "Τα τσουρεκάκια ήταν μεγάλη επιτυχία. Ο μεγάλος μου τα έχει κατασπαράξει."


Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας και να δω τις φωτογραφίες σας

10 σχόλια:

  1. Πρωτότυπη και διαφορετική συνταγή!
    Καλό Πάσχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ η συνταγή σου και φαίνονται λαχταριστά!!
    Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία Ευαγγελία η συνταγή σου για τσουρέκια.
    δεν εχει να ζηλέψει τίποτα απο τις άλλες.
    Μου αρέσει το χρώμα τους.

    Και του χρόνου να είσαι καλά :)
    Καλή Ανάσταση με υγεία.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτότυπη συνταγή Ευαγγελία. Θα την δοκιμάσω μια που τα κορίτσια μας τρώνε τσουρεκάκια σαν σνακ στο σχολείο!!!
    Γεια στα χέρια σου! Και του χρόνου με υγεία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλα. Είναι πολύ νόστιμα και εύκολα και το καλύτερο? όσο μένουν γίνονται ακόμη πιο νόστιμα!

      Διαγραφή
  5. Γειά σου Ευαγγελία μου!Χάρηκα πολύ σε βρήκα!!!Οι συνταγές σου φαίνονται πολύ νόστιμες...στην συγκεκριμένη ( μιας και στο παιδί μου δεν δίνω ζάχαρη ) μπορώ να προσθέσω μέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες. Καλά κάνεις κ δεν δίνεις ζάχαρη, έτσι πρέπει. Στη συνταγή προτείνω ζάχαρη καρύδας που δεν έχει σχέση με την κανονική ζάχαρη. Είναι ένα φυσικό υλικό, χωρις μεγαλη επεξεργασία κ φουλ σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μπορείς να βάλεις μελι αλλά λογικά θα χρειαστεί να προσθέσεις περισσότερο αλεύρι καθώς έχουν διαφορετική σύσταση. καλή επιτυχία σε ότι κ αν κάνεις. θα περιμένω νέα σου!

      Διαγραφή