Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Τσιπς Φούρνου από παντζάρια


Τα παντζάρια μας αρέσουν πολύ. Τα τρώμε δηλαδή και ως σαλάτα αλλά και ωμά σε χυμούς για να αποκομίσουμε ακόμη περισσότερα οφέλη. Ο λόγος δηλαδή που έφτιαξα αυτά τα σπιτικά τσιπς, δεν ήταν για να δελεάσω κάποιο από τα μέλη της οικογένειας μου να τα φάει, αλλά για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου για αλμυρό, παχυντικό σνακ - πατατάκια δηλαδή! Έχουν κόπο για να γίνουν, δε λέω, αλλά πραγματικά, πιστεύω ότι αξίζει κάθε λεπτό. 

Στις φωτογραφίες με δυσκόλεψαν πάρα πολύ και ενώ ξέρω ότι δεν είναι ευπαρουσίαστα, σας προτείνω να τα φτιάξετε και να τα δώσετε και στα παιδιά σας. Πραγματικά θα ξετρελαθούν και θα έχετε κάνει κάτι πολύ καλό γι αυτά

Υλικά:
- 700 γρ βολβούς παντζαριών
- 30-50 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- μυρωδικά
- τσίλι

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τους βολβούς από τα παντζάρια. Χρησιμοποίησα βιολογικά και γι αυτό είναι τόσο μικρά


2. Καθαρίζουμε περιμετρικά τους βολβούς με το peeler

3. Κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ

4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα

6. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα παντζάρια ένα- ένα. Προσέχουμε όχι μόνο να μην αφήσουμε καθόλου κενά, αλλά να ακουμπάει σχεδόν μέχρι τη μέση η μια φέτα από την άλλη. Αυτό το κάνουμε γιατί θα συρρικνωθούν κατά το ψήσιμο 


7. Αλατίζουμε και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος)

Tips:
Πριν τα σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο αλάτι ή τσίλι. Το τσίλι απογειώνει τον μεταβολισμό , έχει έντονη καυτερή γεύση και χρησιμοποιώντας το, μπορούμε να αποφύγουμε το αλάτι. Διατηρούνται σε τάπερ αλλά είναι τόσο νόστιμα που δεν μένουν!


  • Η Όλγα έφτιαξε τα παντζάρια και είπε "Δοκιμάστε τα είναι τα καλύτερα πατατάκια ever...... Πραγματικά πανεύκολα και πεντανόστιμα..... Τα ερωτεύτηκε και η μικρή Μελίνα που στο σχολείο θα έχει δικά της κόκκινα πατατάκια!!!!"

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

5 σχόλια:

  1. Ολα τα λαχανικά είχα ψήσει με αυτόν τον τρόπο εκτός τους βολβούς παντζαριών!
    Τέλεια, μπράβο σου Ευαγγελία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είχα κάνει κάτι αποτυχημένα κολοκυθάκια. Τώρα θα δοκιμάσω και γλυκοπατάτες

      Διαγραφή
  2. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να τα βάλουμε σε ταπερ γιατι δεν θα προλάβουν ;)
    Πολύ ωραία είναι Ευαγγελία μου. Φανταστικό σνακ για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, αυτό είναι αλήθεια. Κ σε εμάς δε μένουν...

      Διαγραφή
  3. Πολύ πρωτότυπα!! Και πώς μου αρέσουν τα παντζάρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή