Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Γουακαμόλε

Γουακαμόλε έχετε δοκιμάσει? Πλέον υπάρχει στον κατάλογο πολλών εστιατορίων χωρίς να προσφέρουν απαραίτητα Μεξικάνικη κουζίνα. Αν δεν έχετε δοκιμάσει θα σας πρότεινα να το φτιάξετε. Ακόμη και αν δε σας αρέσει το αβοκάντο (και εγώ δεν τρελαίνομαι), σε αυτή τη σαλάτα, χάρη στα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ νόστιμοχορταστικό και κυρίως θρεπτικό.



Το αβοκάντο περιέχει πληθώρα και ποικιλία καροτενοειδών, που είναι και το στοιχείο που το καθιστά ένα από τα σημαντικότερα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε κάλιο απ’ ότι η μπανάνα. Περιέχει 4 γρπρωτεΐνης και αυτό το κάνει ένα από τα φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτή. Τέλος, περιέχει βιταμίνες BKE, υψηλά επίπεδα σε φυτικές ίνες και όχι μόνο ρίχνουν την κακή χοληστερίνη, αλλά αυξάνουν και τα επίπεδα της καλής.

Υλικά:
- 1 ώριμο αβοκάντο (χρησιμοποίησα Ελληνικό Κρήτης)
- 6-8 τοματίνια κομμένα στα 4 ή μια μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- πάπρικα ή τσίλι
- 1-2 κ.σ κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο, ψιλοκομμένο
- χυμό από λάιμ ή λεμόνι
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο 

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε το αβοκάντο. Το κόβουμε περιμετρικά και στρίβουμε τα 2 μέρη ώστε να ανοίξει. Βγάζουμε το κουκούτσι, τοποθετούμε το αβοκάντο σε ένα μπολ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. 

2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, λεμόνι ή κάποιο από τα μπαχαρικά. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή τσιπς από αραβικές πίτες 

Tips:
- Τρίψτε τις φλούδες από το αβοκάντο στο πρόσωπο σας για άμεση ενυδάτωση

Περισσότερες συνταγές με αβοκάντο εδώ 

Περισσότερες πληροφορίες για το αβοκάντο μπορείτε να διαβάσετε εδώ 



Για να δείτε και άλλα ντιπ πατήστε εδώ

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου