Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Παγωτό με γεύση τσουρέκι



Το τσουρέκι μας αρέσει πολύ και φτιάχνω πολύ συχνά, δεν περιμένουμε δηλαδή να έρθει το Πάσχα για να το απολαύσουμε. Παλαιότερα σας είχα δείξει την κρέμα βρώμης με γεύση τσουρέκι. Σήμερα θα σας δείξω πως να κάνετε παγωτό με γεύση τσουρέκι. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν υπάρχει στο εμπόριο τέτοια γεύση. Αν σας αρέσει, φτιάξτε το. Αν πάλι θέλετε να σας παρουσιάσω κάποια άλλη γεύση, απλά ζητήστε το και θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω!

Επειδή έλαβα αρκετά μηνύματα στα οποία μου είπατε ότι δεν βρίσκετε εύκολα αγαύη, στο σημερινό παγωτό χρησιμοποίησα μέλι ώστε να μπορώ να συγκρίνω  το αποτέλεσμα. Σας διαβεβαιώ ότι κ το μέλι λειτουργεί εξίσου καλά, άρα μπορείτε να χρησιμοποιήστε ελεύθερα ότι σας εξυπηρετεί περισσότερο.

Υλικά:
- 650 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) το οποίο έχουμε αφήσει μια ωρίτσα στην κατάψυξη
- 160 γρ καλής ποιότητας μέλι με ελαφρυά γεύση ή αγαύη 
- 50 γρ λάδι καρύδας
- 15 γρ τριμμένο μαχλέπι
- 1/2 κ.γ μαστίχα
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το γάλα καρύδας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα 



στα 2 λεπτά 


στα 3 λεπτά - έτσι θέλουμε να είναι, σαν σαντιγί 


2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε γλυκαντινό και μαστίχα, αν χρειάζεται,  σύμφωνα με το γούστο μας. Προσοχή στην μαστίχα. Αν πέσει παραπάνω θα πικρίσει

3. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και προσθέτουμε το μείγμα μας. Διατηρούμε στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται επιπλέον χτύπημα


Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις συνταγές μου για παγωτό


Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Για να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Bikini Fit σε 4 εβδομάδες", από τις εκδόσεις Τερζόπουλοςαφήστε μήνυμα εδώ 
     
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

6 σχόλια:

  1. Καλησπερα σας! Το γαλα καρυδας μεσα στο κουτι χωριζει το υγρο απο το στερεο. Τα χρησιμοποιουμε και τα δυο στην συνταγη ή μονο το στερεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα σας. Ναι ολο. Μη σας ανησυχεί ο διαχωρισμός. Το στερεό μέρος ειναι τα λιπαρά. Καλη επιτυχία

      Διαγραφή