Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

GingerBread Γκρανόλα



Μπορεί να μην έχουμε στολίσει ακόμη το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα και ας έχουμε μικρά παιδιά, σκέφτηκα όμως να ξεκινήσω να παρουσιάζω σιγά- σιγά Χριστουγενιάτικες συνταγές. Αφού η γκρανόλα είναι βασική στην καθημερινή μας διατροφή, είπα να κάνω μια πιο Χριστουγεννιάτικη εκδοχή ώστε να μπαίνουμε στο κλίμα.



Τελικά βγήκε τόσο νόστιμη που νομίζω ότι θα την κάνω όλο το χρόνο. Φτιάξτε τη ώστε να ξεκινήσει να μοσχομυρίζει το σπίτι σας και προσπαθήστε να κρατήσετε λίγη για τον Άγιο Βασίλη

Υλικά:
- 500 γρ νιφάδες βρώμης
- 120 γρ ελαιόλαδο
- 170 γρ πετιμέζι
- 15 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης) - (3 γεμάτα κ.γ)
- 6 γρ αποξηραμένο τζίντζερ - (1 γεμάτο κ.γ)
- 1/2 κ.γ τριμμένο μπαχάρι
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα.

2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.

3. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε ωμούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένες σταφίδες, κράνμπερις ή ότι άλλο μας αρέσει


Tips
Διατηρείται σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς τουλάχιστον ένα μήνα και παραμένει φρεσκότατη


  • Η Τουλίτα έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε "Gingerbread granola!!! Μαγεία! Πλημμύρισε το σπίτι και η ψυχή μας ευωδιές ονειρεμένες και τόση γλύκα!"




Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

6 σχόλια:

  1. Τι ωραια ιδέα! το φτιάχνω άμεσα...όμως δεν έχω τζιντζερ αποξηραμένο, να βάλω φρέσκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το εχω δοκιμάσει κε φρέσκο αλλα μια χαρα θα ειναι. Πολυ καλο ανακάτεμα να παει παντου....δοκίμασε ωστε να δεις ποσο χρειαζεται....λογικά αρκετό...καλη επιτυχία

      Διαγραφή
  2. Μόλις τελειώσει η άλλη που έφτιαξα θα είναι η επόμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή μου αρέσουν πολύ τα βρώσιμα χριστουγεννιάτικα δωράκια ήδη σκέφτηκα τη γκρανόλα μέσα σε γυάλινα βαζάκια και διακοσμημένα ανάλογα!! Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο βρε Ευγενία, τι φανατστική ιδέα, μπράβο σου!!!

      Διαγραφή