Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Γκρανόλα πορτοκάλι - σοκολάτα


Εντάξει έβγαλα το άχτι μου με αυτή τη συνταγή. Λατρεύω το πορτοκάλι, το ξύσμα όπως θα έχετε διαπιστώσει το βάζω παντού, παντού όμως. Δυστυχώς όμως, αρέσει μόνο σε μένα τόσο πολύ και αναγκάζομαι να βάζω πολύ λιγότερο απ’ όσο θα ήθελα. Αυτή η γκρανόλα όμως είναι ειδική παραγγελία από εμένα για μένα. Ένα θα σας πω, έβαλα ξύσμα από 6 πορτοκάλια!6 …ναι!!! Είναι ακριβώς όπως τη θέλω. Έχει έντονη γεύση πορτοκαλιού και  σοκολάτας, λατρεμένη γεύση! Είναι τόσο νόστιμη που την μεγαλύτερη ποσότητα την έφαγα με το κουτάλι, σκέτη!!


Υλικά:
- 500 γρ νιφάδες βρώμης
- 130 γρ πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από πορτοκάλια κατά βούληση (βιολογικά και ακέρωτα κατά προτίμηση)
- 5 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 200 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση. Αν θέλετε μπορείτε προσθέσετε ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Εγώ επιλέγω να μην ψήνω τους ξηρούς καρπούς, ώστε να διατηρούν στο ακέραιο τα συστατικά τους

3. Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς 


Οι έτοιμες είναι γεμάτες με ζάχαρη, φοινικέλαιο, συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης και άλλα πολλά. Είναι κρίμα να μην φτιάξετε τη δική σας σπιτική και υγιεινή εκδοχή. Δοκιμάστε τη έστω για μια φορά, ώστε να δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα γίνεται. Δείτε και τις άλλες συνταγές με γκρανόλα (πατήστε εδώ). Δεν μπορεί, όλο και κάποια θα σας αρέσει.




Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Ακολουθήστε με σε Facebook και Instagram
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

1 σχόλιο: