Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Alternative Γαμοπίλαφο

Το παραδοσιακό γαμοπίλαφο έχει ως βάση το ζωμό της γίδας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όμως και ζωμό από κοτόπουλο, είναι πολύ νόστιμο και με πολύ λιγότερα λιπαρά!!!!


Συστατικά:
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο ή 4 μπούτια (πάντα χωρίς την πέτσα)
- 350 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 Λεμόνια
- Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το κοτόπουλο για μια ώρα περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού

2. Στο ζωμό του βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται. Σε περίπτωση που θέλουμε περισσότερη ποσότητα ρυζιού το βράζουμε στην αρχή με σκέτο νερό και στη συνέχεια με το ζωμό. Αυτό γίνεται για να μην αραιώσουμε το ζωμό με νερό και χάσει τη γεύση του.

Σερβίρεται ζεστό!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο ζωμό κότας ως ενισχυτικό αν και εγώ πάντως αποφεύγω να χρησιμοποιώ τα έτοιμα που περιέχουν τόνους συντηρητικών και ενισχυτικών γεύσης.

Καλή Όρεξη!

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου