Συστατικά:
- 1 Φλυτζάνι βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
- Λάχανο περασμένο από τον τρίφτη
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- Μισό ματσάκι ρόκα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές κομμένες σε ροδέλες (αν είναι τουρσί, ακόμη καλύτερα)
- Αλάτι
- Λεμόνι (κατά βούληση)
- Ξύδι (κατά βούληση)
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα μαυρομάτικα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (να θυμίσω ότι τα μαυρομάτικα είναι καλά φασόλια και δε μας παιδεύουν αφού δε χρειάζονται αποβραδίς μούλιασμα)
2. Λίγο πριν ετοιμαστούν ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά μας
3. Το λάχανο, το μαρούλι, τη ρόκα τις πιπεριές και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
4. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα μαυρομάτικα, το ξύδι, το λεμόνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε
5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά να γνωριστούν τα συστατικά μεταξύ τους πριν τα σερβίρουμε
Καλή Όρεξη!!!
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου