Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Μεζές από σαλιγκάρια



Συστατικά:
- Σαλιγκάρια
- 1 κρεμμυδάκι ξερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- ξύδι

Εκτέλεση:
1. Αποβραδίς πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το καθάρισμα των σαλιγκαριών. Βάζουμε τα σαλιγκάρια στο σουρωτήρι των ζυμαρικών και τους ρίχνουμε νερό. Τα σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο ή το καπάκι από μια κατσαρόλα
2. Την άλλη μέρα πετάμε αυτά τα οποία έχουν μείνει στο καβούκι τους και βάζουμε τα υπόποιπα σε μια κατσαρόλα με νερό, στο οποίο, έχουμε ρίξει προηγουμένως αλάτι και ξύδι
3. Τα αφήνουμε για 2 ώρες και αφαιρούμε ανά συχνά χρονικά διαστήματα τα "σάλια" τους
4. Τα ξεπλένουμε, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που έχει βράσει καλά και τα αφήνουμε για 20 λεπτά
5. Τα σουρώνουμε και χρησιμοποιώντας μια οδοντογλιφίδα τα αφαιρούμε από το σπιτάκι τους
6. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το ρίχνουμε μαζί με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά
7. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και πασπαλίζουμε με αρκετό δεντρολίβανο
8. Μετά από 6 λεπτά περίπου σβήνουμε με ξυδάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα

Καλή Όρεξη!!!

Σημείωση:
Τα σαλιγκάρια είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου. Έχουν περισσότερο και από το κόκκινο κρέας

4 σχόλια:

  1. Λιτσάκι μου δεν τολμώ να τα δοκιμάσω!!! Δεν είμαι τόσο θαραλλέα.... Η πλάκα είναι προχθές είχαμε την κουβέντα με τον πατέρα μου και προσπαθούσε να με πείσει για την θαυμάσια γεύση τους... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να συμφωνήσω με τον πατέρα σου...Πραγματικά είναι πεντανόστιμα και είναι κρίμα που δεν έχεις δοκιμάσει. Από την άλλη όμως σε καταλαβαίνω, σε αρκετούς ανθρώπους προκαλεί ..."αηδία" και άλλα τέτοια παρόμοια συναισθήματα. Θα σου πρότεινα, κάποια στιγμή αν βρεθείς σε ένα τραπέζι και υπάρχουν, να δοκιμάσεις. Η αλήθεια είναι ότι κατά την προετοιμασία και παρασκευή τους αναγκάζεσαι να βρεθέις αντιμέτωπη με διάφορες καταστάσεις όπως (μίξα, σάλια, etc), σίγουρα όμως η γεύση τους σε συνδιασμό με τα θρεπτικά τους συστατικά σε αποζημιώνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα να δεις που με το πες πες...θα με κάνετε τελικά να τα δοκιμάσω...Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μου δωθεί η "ευκαιρεία..." θα το τολμήσω! Το κρίμα Λιτσάκι μου στο λαιμό σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι πολύ που είσαι ανοιχτόμυαλη :)
    Ελπίζω να σου αρέσουν τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή