Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγανούς)



Υλικά:
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο γκάζι για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή!!! Είναι πολύ σημαντικό να ψηθεί η μελιτζάνα στο γκάζι για να πάρει την εξαιρετική καπνιστή γεύση που την κάνει ακαταμάχητη!!!

2. Στη συνέχεια, τις καθαρίζουμε, ρίχνουμε την ψίχα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι. 

3. Προσθέτουμε το ταχίνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε πάλι για ελάχιστα δευτερόλεπτα η ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα τουλάχιστον. 

4. Σερβίρουμε με τσιπς από αραβικές πίτες

Καλή σας Απόλαυση!!!


Σημείωση:
Τη συνταγή αυτή την είδα στο Μπουκιά και συχώριο. Είναι ότι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει. Κάντε την αλλά να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αρκετή...


Για να δείτε και άλλα ντιπ πατήστε εδώ
 
Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου