Συστατικά:
- 250γρ ρεβίθια
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- 4 κ.σ κρασί λευκο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό
2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με αρκετούτσικο κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 45 λεπτά δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται
3. Μετά από μισή ωρίτσα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό των λεμονιών
4. Μετά από 10 λεπτά, διαλύουμε το κορν φλάουρ με το κρασί και το ρίχνουμε στα ρεβίθια
5. Όταν θα έχει περάσει αρκετή ώρα από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα βράζουν, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρουμε
Καλή Όρεξη!!!
καλησπερα και καλως σε βρισκω...απο τα οσπρια τα ρεβυθια ειναι τα αγαπημενα μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ μένα μου αρέσουν πολύ τα ρεβίθια. Καλώε σε βρήκα κ εγώ. Ελπίζω να τα λέμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ πολύ μου αρέσουν και έχω να τα φάω καιρο! Μόλις έκανα παραγγελία στη μαμα μου που τα φτιάχνει τέλεια! Θα της δώσω την συνταγή σου να τα δοκιμάσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχεις ένα όμορφο Σαβ/κο!
Χαίρομαι πολύ. Ελπίζω να σας αρέσουν κ με τη δική μου συνταγή. Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην εκτέλεση αναφέρεται "ξύδι", αλλά όχι κρασί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα υλικά αναφέρεται κρασί, αλλά όχι ξύδι.
Τι είναι το σωστό;
Tomcut έχεις δίκιο, ευχαριστώ πολύ για τη παρατήρηση!Το διορθώνω αμέσως
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα φτιάχνω ρεβύθια αφού σας διαβάζω!!Για να δω αν θα μου βγούν τέλεια...Ειδαλιώς ειδοποιώ το πρώτον Βοηθειών..χιχιχιχι:-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά είμαι ζωντανός!!Τέλεια έγιναν..Σας ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmatthaios o Krhs, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! Ελπίζω να βρείτε και άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφή