Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Σουτζουκάκια με πατάτες τηγανιτές



Συστατικά:
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 μικρά κριθαρένια παξιμαδάκια
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γλ κίμινο
- 1 κ.γλ μείγμα για γύρο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ ξύδι
- αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
- 1 συσκευασία των 250 γρ χυμό ντομάτας για κοκκινιστά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ξύδι. Βαζουμε στο μπλέντερ τα κριθαρένια παξιμαδάκια μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε στο κιμά

2. Πολτοποιούμε το σκόρδο, ρίχνουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον

3. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με νερό και ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά

4. Συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε με τις 3 κ.σ ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει. 10 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν έχει δέσει και πήξει η σάλτσα σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές από την ActiFry


Καλή όρεξη!!!



Σημείωση:

Αν χρησιμοποιήσουμε απλό χυμό ντομάτας προσθέτουμε τριμμένο γαρύφαλλο, 1 ξυλάκι κανέλας και 4 μπαχάρια

2 σχόλια: