Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα άκρως καλοκαιρινό φαγάκι το οποίο τρώγεται και παγωμένο. Απολαμβάνουμε με ένα μεγάλο κομμάτι φέτα και παγωμένη μπύρα. Η αλήθεια είναι, ότι σήμερα σκέφτηκα αυτή τη παραλλαγή στο κλασικό μπριάμ και μπορώ να πω, ότι το αποτέλεσμα με δικαίωσε.Δοκιμάστε το και θα περιμένω σχόλια
Συστατικά:
- 4-5 πατάτες
- 6-8 κολοκυθάκια
- 1-2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 1/2 ματζάκι δυόσμο
- 1/2 ματζάκι μαιντανό
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε για 6 λεπτά σε αλατισμένο νερό
2. Βάζουμε τις βάζουμε σε ένα ταψί, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, λίγη ρίγανη και προσθέτουμε αλάτι εφόσον χρειάζεται
3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και απλώνουμε πάνω από τις πατάτες
4. Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε από πάνω.Αλατοπιπερώνουμε
5. Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και το δυόσμο και απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια
6. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ελαιόλαδο κατά βούληση
7.Ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
Καλή όρεξη!!!!
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Μα πώς τα προλαβαίνεις όλα πια;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαίνεται!!!Με το ποτήρι παγωμένης μπίρας χτύπησες αδυναμία...
Σε φιλώ!!!!
Ευχαριστω πολύ Ρηνούλα.Δυστυχώς όμως δε τα προλαβαίνω όλα..ή όσα θα ήθελα!Αχ..μπυρίτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πεντανόστιμο! Αυριο το φτιάχνω!!!! Ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα τα δοκιμάσω αν και δεν είμαι και πολύ fan!
ΑπάντησηΔιαγραφήifigeniainthecity.blogspot.com
οκ, θα περιμένω τα σχόλια σου.Ευχαριστώ για την επίσκεψη!
ΑπάντησηΔιαγραφή