Συστατικά:
- 600 γρ από γίγαντες, φασόλια λευκά, ρεβίθια
- 3-4 λουκάνικα γαλοπούλας
- 6 φέτες σαλάμι μπύρας ή άλλο αλλαντικό
- 1/2 κούπα καλαμπόκι
- 1/2 κούπα αρακά
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 2 πιπεριές κέρατο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 καρότο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ χυμό ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι, μείγμα για γύρο
- 6 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
1. Αποβραδίς αφήνουμε τα όσπρια να μουλιάσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό
2. Ξεπλένουμε τα όσπρια καλά καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με αρκετούτσικο κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί
3.Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Τα πλένουμε όλα και
- πολτοποιούμε το σκόρδο με το κρεμμύδι
- κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και το καρότο
4. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και σωτάρουμε πρώτα τις πιπεριές και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τέλος το καρότο
5. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι,πιπέρι, μείγμα για γύρο, δάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο τοποθετούμε τα όσπρια σε ένα τσουκάλι ή ταψί,
ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι, το σαλάμι μπύρας το οποίο έχουμε ψιλοκόψει
Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ψήνουμε στους 200 για 45-60 λεπτά
Καλή όρεξη!!!!
Σημείωση:
Τη συνταγή μου την είπε ένα συνάδελφος, έκανα τις απαραίτητες αλλαγές και σας την παρουσιάζω!!
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Αααα φαίνεται υπέροχο,αν κ δεν τρελαίνομαι για τα όσπρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ!
Με μπερδεύουν οι εικόνες... Το τελικό είναι η πρώτη ή η τελευταία εικόνα; Είναι δλ σούπα ή κάτι σαν γιαχνί;;; Φαίνεται νόστιμο όπως και ναχει βέβαια...
ΑπάντησηΔιαγραφή- Ειρήνη μου αξίζει ο κόπος είναι πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή- Κωνσταντίνα έχεις δίκιο, όντως μπερδεύουν οι φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από το πήλινο, ακριβώς πριν το βάλω στο φούρνο. Δε μου άρεσε πολύ η τελική φωτογραφία γιαυτό δε την έβαλα στην αρχή!
Πολύ ενδιαφερον φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν φωτογραφία μπορεί η πρώτη να είναι καλύτερη δεν ξέρω. Σαν νοστιμιά εγώ θα προτιμούσα να φάω το δεύτερο. Φαίνεται πολύ λαχταριστό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχαχα, καλά λες!!Δοκιμασε το αξίζει τον κόπο. Θα περιμένω σχόλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη καλώς ήρθες στο blog μου. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η ανάμιξη όσπριου και κρέατος ως ζωμού είναι όντως καλή επιλογή ... την καλησπέρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στο blog μου.Χαίρομαι που συμφωνείς με τις επιλογές μου!Ελπίζω να βρεις και άλλες συνταγές ενδιαφέρουσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας!Πολύ ωραίο blog ; ))Ελπίζω να γράφω σε μένα!Παρακαλώ επιτρέψτε μου την απάντησή σας. ?))Υπέροχο το blog! Χαιρετώ θερμά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα αυτά μαζί έ; Ωραία ιδέα!! Θα την ακολουθήσω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ένα ευχαριστώ σε περιμένει βραβείο στη σημερινή μου ανάρτηση.
Θα περιμένω το σχόλιο σου. Αξίζει ο κόπος....να το δοκιμάσεις. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ!ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΛΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ..
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!
para poly oraio to blog soy.
ΑπάντησηΔιαγραφήsygxarhthria
BLOGUK
- lourdi μου ευχαριστώ πολυ! Ελπίζω να σε βλέπω και εδώ συχνά
ΑπάντησηΔιαγραφή- bloguκ , ευχαριστώ πολύ
KAΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΦΙΛΩ!!
Αυτή η μίξη οσπρίων πολύ μου άρεσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πεντανόστιμα.
Μπράβο για την συνταγή !
Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!!!!Ευχαριστώ πολύ αν και τα εύσημα ανήκουν στο συνάδελφο που μου έδωσε τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες οι συνταγες σας....... θα δοκιμάσω μερικές να είσαστε σίγουροι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθατε στο blog μου.Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια
ΑπάντησηΔιαγραφή