Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Βελουτέ Σούπα Ρεβιθιών


Συστατικά:
- 250 γρ ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι
- 2 μικρές πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο
- λίγο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο κατά βούληση
- 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό

2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά -καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά  δηλαδή. Στο μεταξύ αλλάζουμε το νερό 2 φορές  ώστε να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Στα 15-20 λεπτά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βάζουμε όλα μαζί από την αρχή.



3. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού

4. Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε είτε ελαιόλαδο , είτε μια κουταλιά ταχίνι

Καλή Όρεξη!!!

Την ιδέα για τα μυρωδικά την πήρα από τον Βασίλη Δρίσκα και το βιβλίο του "Αρωματική κουζίνα".

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

13 σχόλια:

  1. Ωραιότατη και αξίζει κάτι http://executivecook.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html καλά μαγειρέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστική συνταγή θα την δοκιμάσω....λατρεύω τα ρεβύθια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρθα κι εγώ...
    Λοιπόν αυτή η βελουτέ είναι πολύ ζηλευτή... Η επόμενή μου ροβιθάδα, θα είναι έτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα τελευταία άρχισα να δοκιμάζω βελουτέ σούπες και παραδόξως βγήκαν ωραίες. Λέω να δοκιμάσω και αυτή μιας κι έχω αδυναμία στα ρεβύθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία, θα περιμένω τα σχόλια σου. ελπίζω να σε ικανοποιήσιε το αποτέλεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ρεβύθια είναι από τα αγαπημένα μου όσπρια ... Τώρα σούπα βελουτέ δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά πιστεύω ότι θα είναι πεντανόστιμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ρεβυθια τα λατρευω!!Πρωτοτυπη η συνταγη ..Βελουτε!!Θα την φτιαξω!!Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!
    Στα όσπρια έχω ιδιαίτερη αδυναμία και ειδικά τα ρεβίθια είναι αγαπημένο πιάτο!
    Η σούπα σου φαίνεται πολύ νόστιμη και μου αρέσει που έχει τόσο ωραία υφή χωρίς προσθήκη κρέμας γάλακτος ή τυριών!
    Και ελαφριά λοιπόν!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερμιόνη ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου.Αν το δοκιμάσεις θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή