Συστατικά:
700 γρ μοσχάρι (ιδανικά ποντίκι από μοσχαράκι γάλακτος)
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 μεγάλα και χοντρά καρότα
- 15 πατάτες μικρές
- 3 κ.σ αλεύρι
- Λευκό κρασί
-
1 κ.γ μείγμα μπάρμπεκιου
- Αλάτι, πιπέρι πολύχρωμο, πιπέρι λευκό
- 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα από το 1)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1 .Αλευρώνουμε το κρέας από όλες τις
μεριές και τινάζουμε καλά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι
2. Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας
με ελαιόλαδο και όταν έχει κάψει καλά το λάδι, ρίχνουμε το κρέας
3. Αφήνουμε να σοταριστεί καλά και
γυρνάμε το κρέας από όλες τις μεριές με μια ξύλινη σπάτουλα
4. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε
κόψει σε φετάκια και το σκόρδο το οποίο είναι ψιλοκομμένο
5. Ανακατεύουμε συνεχώς…
6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε
να εξατμιστεί το αλκοόλ
7. Ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε
όλο το κρέας (προτιμήστε βραστό νερό)
8. Χαμηλώνουμε το μάτι στο 7 (η
δική μου κουζίνα φτάνει μέχρι το 9)
9. Όσο παίρνει μια πρώτη βράση το
κρέας,καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες. Τις πατάτες αν χρησιμοποιήσουμε
μικρές τις βάζουμε ολόκληρες αλλιώς τις κόβουμε κυδωνάτες. Τα καρότα τα χοντροκόβουμε.
Συμπληρώνουμε με βραστό νερό
10. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι λευκό
πιπέρι και το μείγμα μπάρμπεκιου
11. Μετά από 20 λεπτά περίπου ρίχνουμε
τα καρότα και τις πατάτες
12. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή
θερμοκρασία για 1.5 ώρα. Αποφεύγουμε να ανοίγουμε το καπάκι όση ώρα βράζει
το φαγητό μας . Συμπληρώνουμε με βραστό νερό
Τέλος, ρίχνουμε το χυμό από τα
λεμόνια και το ξύσμα.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Έχει υπέροχη γεύση. Οι πατάτες
έχουν μελώσει και το κρέας είναι τόσο μαλακό και νόστιμο που δε θα το πιστεύετε
Το αλεύρωμα του κρέατος το έχω δοκιμάσει από συνταγή της Αργυρώς
Μπαρμπαρίγου και από τότε το έχω υιοθετήσει
Ήρθα να ευχηθώ και έπεσα πάνω στο λεμονάτο! Μου αρέσουν τα λεμονάτα, σε αντίθεση με τον σύζυγο που προτιμά τα κόκκινα! Η συγκεκριμένη πάντως συνταγή, είναι αγαπημένη αν και δεν την φτιάχνω τακτικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση σου εύχομαι με αγάπη και υγεία!
Ευχαριστώ πολύ καλή μου.χρόνια πολλά,χριστός ανέστη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρίσκω και εδω!Υπέροχο το φαγάκι σου,λατρεύω τα λεμονάτα!Θα το δοκιμάσω άμεσα!Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες κ εδώ λοιπόν. Ελπίζω να σου αρέσει η συνταγή μου.πολλα φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικές όλες οι light συνταγές σου κοριτσάκι μου!με ενθουσίασε η μεσογειακή μακαρονάδα-είδα μελιτζάνες και κόλησα-η φάβα με την κάπαρη και το μοσχάρι με τα καρότα που πρέπει να βγαίνει πεντανόστιμο!!μπαίνουν όλα σε λίστα φυσικά!!πολλά πολλά φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και από εδώ, ωραίο το φαγάκι σου! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!!!! Αν σου πω ότι αυτή τη συγκεκριμένη συνταγή δεν την έχω κάνει!!!! Έτσι κάνω το κρέας και το συνδιάζω με ρύζι!!! Οπότε θα το δοκιμάσω!!! ευχαριστώ Εύα μου. φιλάκιαααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήAgatha, δοκίμασε το την επόμενη φορά κ δε θα χάσεις. Θα χαρώ πολυ να μου πεις πως σου φανηκε
ΑπάντησηΔιαγραφή¸.•°♡ Receita saborosa e nutritiva, amei!!! ♡♫° ·.
ΑπάντησηΔιαγραφήUm ótimo dia para você!
¸.•°♡♡♫° ·.
Ηρθα και από εδώ να δω καμιά light συνταγή γιατί έχω πάρει κάμποσα κιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον το αλευρωωμα του κρεατος τοσα χρονια δεν το ηξερα και ολο τσιρτσιριζε το λαδι , πολυ καλο ! Και η συνταγη ειναι πολυ καλη θα την φτιαξω γιατι μεχρι τωρα δεν εβαζα λεμονι και δεν εβαζα και καροτα , μονο πατατες, μπραβο σου Ευα, φιλακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που βρήκες κρατικό χρήσιμο. Αν τελικά τη δοκιμάσεις θα χαρώ πολυ να ακούσω εντυπώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο blog. Θα το επισκέπτομαι. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ. Ελπιζω να βρεις χρήσιμες συμβουλες
ΑπάντησηΔιαγραφή