Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πικάντικη σκόρδο - πίτσα με σπιτική ζύμη

Πίτσα... τι να πει κανείς γι`αυτό το φαγητό. Τα λόγια είναι περιττά και οι συνδυασμοί αμέτρητοι. Η σημερινή μου πρόταση προέκυψε εντελώς συνειδητά διότι λατρεύω τα σκορδόψωμα. Το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστη έκπληξη. Δοκιμάστε το και πιστεύω θα αλάξετε τον τρόπο που φτιάχνετε την πίτσα.




Συστατικά:
Για τη ζύμη
- 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
- 330 γρ νερό
-ελαιόλαδο κατά βούλήση (3-4 κ.σ είναι αρκετό) - για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκορδόλαδο
- αλάτι κατά βούλήση
- 2 - 3 κ.γ πολτό σκόρδου ή 3 σκελίδες σκόρδο  περασμένες από την πρέσα σκόρδου
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.γ ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.γ βασιλικό αποξηραμένο 
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά

 Για τη σάλτσα
- 1 μικρό πελτεδάκι
- 1 μικρή συσκευασία τριμμένη ντομάτα
- ελαιόλαδο
- αλάτι , λευκό πιπέρι
- 1 κ.γ ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.γ βασιλικό αποξηραμένο

Για τη γέμιση
- 6-8 φέτες τσορίσο κομμένο στα 4 
- 150 gr τριμμένη φέτα
- 6-8 φέτες καπνιστής γαλοπούλας
- 300 γρ edam 
- 4-5 φρέσκα μανιτάρια περασμένα από το μαντολίνο
- 1/2 πράσινη πιπεριά περασμένη από το μαντολίνο
- 6 φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού 

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι, το οποίο δεν κολλάει στα χέρια. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος (να μην υπάρχει ανοιχτό παράθυρο) - ιδανικά μέσα στο φούρνο στους 30-40 βαθμούς κελσίου για μια ώρα τουλάχιστον, μέχρι να φουσκώσει καλά.  
 
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα 

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

4. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ανοίγουμε το ζυμάρι μας. Κάνουμε παντού χαρακιές με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά



5. Βγάζουμε τη μισοψημένη ζύμη από το φούρνο. Στρώνουμε τη σάλτσα


6. Βάζουμε την τριμμένη φέτα




7. Απλώνουμε το τσορίσο



8. Τις φέτες της γαλοπούλας



9. το τυρί

10. Τα μανιτάρια, την πιπεριά και τον πλατύφυλλο βασιλικό. (Στις φωτογραφίες δεν υπάρχει ο βασιλικός διότι η γλάστρα μου είναι σε φάση αναδόμησης.  )



11. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμη



Καλή Όρεξη!!!


Για να δείτε και άλλες συνταγές για πίτσα (πατήστε εδώ)

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

7 σχόλια:

  1. Τη ζύμη φαντάζομαι ότι μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για όποια πίτσα θέλω, ε? Και κάτι άλλο...Τι είναι το μαντολίνο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω πωπω λαχταριστή με ωραία σύνθεση υλικών!
    Μπραβοο

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημερα,χρονια πολλα καλώς βρεθήκαμε,πολυ νόστιμη η πίτσα σου μου φαίνεται,τη ζύμη θα τη χρησιμοποιήσω σίγουρα και καπου αλλού γιατι πρέπει να είναι πολυ τραγανη,μπραβο,καλως βρεθήκαμε κιόλας,μονο που εχω ενα θεμα να γραφω μέλος στο μπλόγκ σου ,δεν με δεχεται...Ελπίζω να τα λέμε,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποτέ δεν λέω όχι σε ένα κομμάτι σπιτική πίτσα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα κομμάτι για δοκιμή και μετά όλο το ταψι!!!!!!!!!!!

    http://fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ποιος θα έλεγε όχι για μια νόστιμη και καλοφτιαγμένη πίτσα;;!! Κανείς νομίζω! Είναι από τα φαγητά που τρώμε και τα ψιχουλάκια!! Πολύ ωραία η πίτσα σου!!
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή