Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πως να καθαρίσετε το φούρνο σας με οικολογικό τρόπο

Ο καθαρός φούρνος νομίζω ότι είναι μια μακρινή ανάμνηση για τις περισσότερες γυναίκες. Πλέον όμως, υπάρχει τρόπος, ο φούρνος μας να παραμείνει σα να τον αγοράσαμε μόλις χτες. Το πιο σημαντικό? Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς κόπο, κόστος και κυρίως χωρίς να μολύνουμε το περιβάλλον.

Πριν χρησιμοποιήσω τον τρόπο που θα σας περιγράψω παρακάτω, είχα χρησιμοποιήσει και άλλους οικολογικούς τρόπους. Είχα χρησιμοποιήσει μαγειρική σόδα με ξύδι, το οποίο έκανε ελάχιστα πράγματα και ήθελε πολύ τρίψιμο. Εννοείται ότι το απέρριψα με συνοπτικές διαδικασίες. Μετά, είχα χρησιμοποιήσει ατμοκαθαριστή, όπου πάλι δεν είχα κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα. Και εκεί που είχα αρχίσει να απελπίζομαι,  συνέβη κάτι καταπληκτικό. Έπεσα πάνω σε αυτή την ανάρτηση και σκέφτηκα, «εδώ είμαστε», είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσω οπωσδήποτε (ευτυχώς που το έκανα). Ότι κ να σας πω είναι λίγο. 

Αν θέλετε να έχετε καθαρό φούρνο – Π Ε Ν Τ Α Κ Α Θ Α Ρ Ο, θα πρέπει να το δοκιμάσετε.










Υλικά και σκεύη που θα χρειαστείτε:
- 1 μεγάλο γυάλινο μπολ (σαλατιέρα)
- Βραστό νερό – περίπου 1.5 Lt 
- 1 φακελάκι διττανθρακική αμμωνία


Εκτέλεση:
1.Αν θέλετε να καθαρίσετε και τη σχάρα ή κάποιο από τα ταψιά μπορείτε να το αφήσετε μέσα στο φούρνο. (δεν το έχω δοκιμάσει με όλα τα ταψιά μέσα)


Βάζουμε τη σχάρα στη προτελευταία θέση. Τοποθετούμε το γυάλινο μπολ και το βραστό νερό

2.Παίρνουμε βαθιά αναπνοή, κλείνουμε μύτη και ρίχνουμε την αμμωνία  στο ζεστό νερό. Κλείνουμε αμέσως το φούρνο και αφήνουμε για 8-10 ώρες. Ιδανικά, το κάνουμε το βράδυ πριν πάμε για ύπνο και το βρίσουμε το πρωί έτοιμο.


3. Μετά τις 8 – 10 ώρες, ανοίγουμε το φούρνο, πετάμε το νερό με την αμμωνία και τρίβουμε καλά όλο το φούρνο με ένα σφουγγαράκι. Σε πολύ σκληρούς λεκέδες μπορούμε να συμπληρώσουμε και υγρό πιάτων


Σε αντίθεση με τα χημικά «καθαριστικά» του εμπορίου. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα τον φούρνο σας χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μυρωδιά


Υποψιάζομαι ότι θα είστε απρόθυμες να χρησιμοποιήσετε το φούρνο σας άμεσα. Ε, ψιτ, δεν υπάρχει λόγος…τον ξέρετε τον τρόπο τώρα!!!!!


Αν θέλετε να δείτε και άλλα οικολογικά καθαριστικά, πατήστε εδώ!

  • Η Ζαχαρούλα καθάρισε το φούρνο της
     
  • Η Κατερίνα καθάρισε το φούρνο της
Τέλος να σας υπενθυμίσω:

3 σχόλια:

  1. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε !!!! THANK YOU !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ για την ψήφο εμπιστοσύνης! Χαίρομαι που έμεινες τόσο ικανοποιημένη! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή