- 200 γρ αποξηραμένη σταφίδα
(σουλτανίνα)
- 120 γρ αποξηραμένη σταφίδα
(μαύρη)
- 130 γρ νιφάδες βρώμης
- 100 γρ φουντούκια ανάλατα και άψητα
- 130 γρ νιφάδες βρώμης
- 100 γρ φουντούκια ανάλατα και άψητα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και καλύπτουμε το
ταψάκι μας με λαδόκολλα
- Χτυπάμε τα φουντούκια ελαφρώς στο μπλέντερ. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με τις σταφίδες
- Χτυπάμε τις σταφίδες στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια μαλακή μάζα (προτείνω να το κάνετε σε 3-4 δόσεις)
- Σε βαθύ μπολ, βάζουμε τις λιωμένες σταφίδες,τις νιφάδες βρώμης, τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Θα χρειαστεί να ανακατέψετε για 3-4 λεπά ώστε να ενωματωθούν πλήρως η βρώμη και τα φουντούκια. Αν και στην αρχή θα πιστεύετε ότι πρέπει να προσθέσετε νερό, δε χρειάζεται να το κάνετε
- Απλώνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά
- Κόβουμε, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και διατηρούμε στο ψυγείο
H σταφίδα είναι ένα αγνός διατροφικός
θησαυρός καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές
ιδιότητες, βιταμίνες του συμπλέγματος
Β , βιταμίνη Α, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη
μείωση του κινδύνου του καρκίνου του ορθού. Επίσης, έχουν και αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες
εμποδίζουν την ανάπτυξη τερηδόνας, ουλίτιδας και οδοντικής πλάκας. Η γλυκύτητα
της οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φρουκτόζη, η οποία έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (19)
έναντι της γλυκόζης (100) και ως αποτέλεσμα η σταφίδα έχει μέτριο γλυκαιμικό
δείκτη (55-63).Τέλος, το ψήσιμο
δεν φαίνεται να στερεί τίποτε από την αντιοξειδωτική της δράση.
Η μπάρα που σας προτείνω σήμερα, είναι βόμβα ενέργειας και θρεπτικών συστατικών.
Πιστεύω ότι αξίζει να κοιτάξετε τα συστατικά των έτοιμων καθώς και των
δημητριακών και να αναρωτηθείτε κατά πόσο προσφέρετε το καλύτερο στον εαυτό
σας, στα παιδιά σας και γενικά στους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε.
Είμαστε οι επιλογές μας..μη το ξεχνάτε!
Καλή σας απόλαυση
Την αρχική συνταγή βρήκα εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για την διατροφική αξία της σταφίδας μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ και εδώ
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τις δοκιμάσετε.
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές
Ωραία η συνταγή αλλά και χρήσιμες η πληροφορίες για τις σταφίδες !! Ευχαριστούμε !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολυ. Χαίρομαι που βρηκες χρήσιμες τις πληροφοριες
ΔιαγραφήΠολύ όμορφη συνταγή, εύκολη, νόστιμη, υγιεινή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Ευχαριστω πολυ. Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σου αν τις φτιαξεις
ΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα Ευαγγελία Πολύ ενδιαφέρον το μπλόγκ σου και υγειινή και λαχταριστή η συνταγή σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ . Καλώς ήρθες
Διαγραφήεγω την δοκιμασα την συνταγη και ειναι πολυ ευκολη , μονο που αντι για μαυρες σταφιδες εβαλα χουρμαδες,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ για την ενημέρωση. Μια χαρά, καλά έκανες. Εξαιρετικη επιλογή κ οι χουρμάδες. Αληθεια, σου άρεσαν; Θα τις ξανά φτιάξεις;
Διαγραφήοπωσδήποτε ,με πολυ μεγαλη ευχαριστηση,ευχαριστω για τη πολυ εξυπνη συνταγη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοσο χαίρομαι οταν λαμβάνω τέτοια μηνύματα, δεν περιγράφεται....
Διαγραφήεξαιρετική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!!!! Τις δοκιμάσες;
Διαγραφή