Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια και ταχίνι



Το πόσο υπερ-σοκολατένιο - δηλαδή λαχταριστό είναι αυτό το Brownie, νομίζω ότι μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες. 

Το πόσο υγιεινό είναι θα το διαπιστώσετε από τη λίστα των υλικών

Το πόσο εύκολο είναι να γίνει θα το διαπιστώσετε όταν το φτιάξετε!


Υλικά:
- 120 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 220 γρ βρασμένα ρεβύθια
- 150 γρ ταχίνι
- 200 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 80 γρ κακάο
- 180 γρ ζάχαρη καρύδας
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1/2 κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 2 κ.γ baking powder
- 2 Κ.γ χυμό από λεμόνι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ σπόρους chia

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες τουλάχιστον

2. Τοποθετούμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε  το νερό 2 φορές. Τα βράζουμε σε μη αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν θα έχουμε έτοιμα τα ρεβύθια μπορούμε να προχωρήσουμε στα παρακάτω

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς


4. Βάζουμε τα μη υγρά υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ (βρώμη, κακάο, ζάχαρη καρύδας, αλάτι, κανέλα και baking powder) και ανακατεύουμε


5. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, ταχίνι, χυμό λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας, γάλα καρύδας, σπόρους chia και πολτοποιούμε μέχρι να έχουν πολτοποιηθεί εντελώς τα ρεβύθια. Αν το μπλέντερ σας είναι λιγότερο από 800-900 watt θα χρειαστεί να το κάνετε σε 2-3 δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν καθόλου κομματάκια από τα ρεβύθια.


6. Ρίχνουμε το μείγμα μας από το μπλέντερ στο μπολ, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε κρατάμε λίγες σταγόνες για να πασπαλίσουμε από πάνω


7. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψάκι μας, απλώνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε στους 170 και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.


8. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη σχετικά υγρό. Όσο κρυώνει θα σφίγγει γι’ αυτό μη το ψήσετε παραπάνω. Αν θέλετε μπορείτε να το ζεστάνετε ελαφρώς πριν το σερβίρετε


Η αρχική συνταγή βρίσκεται εδώ


Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σαςφωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

10 σχόλια:

  1. Τι σούπερ γλυκό είναι αυτό;;;;;
    Πραγματικά υπερσοκολατένιο!!!
    Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι με αυτά τα υλικά θα γινόταν αυτό το σοκολατένιο όνειρο!!!!
    Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα...έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα κ πίστεψε με σε γεύση δε του λείπει το παραμικρό...

      Διαγραφή
  2. Ευαγγελία Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά !!
    Ωραίο το brownie, πιο λαχταριστό δεν υπάρχει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπωπω μου τρέχουν τα σάλια! καλή χρονιά ευαγγελία, με πολλά τέτοια γλυκά! θα το φτιάξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έφτιαξα σε μια επίσκεψη σε φίλους και εξαφανίστηκε από τον δίσκο σε χρόνο ρεκόρ... Τέλειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια??? Τέλεια!!!!Χαίρομαι που άρεσε σε όλους. Ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να με ενημερώσεις! Μου έδωσες ιδέα, θα το φτιάξω κ εγώ που έχω να πάω σε επίσκεψη το Σάββατο

      Διαγραφή
  5. Τι ωραίο γλυκό, γεμάτο πρωτεϊνη! Ακόμα και ο άντρας μου που δεν τρώει γλυκά θα το σκεφτόταν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα, ειδικά αυτό το γλυκό το έχω δώσει σε ανθρώπους που δεν τρώνε ούτε ένα λαχανικό ή φρούτο. Φυσικά κανένας δεν κατάλαβε ότι έχει ρεβίθια!!Κάντο οπωσδήποτε και μην του πεις τι έχει μέσα!!! χαχα

      Διαγραφή