Στις τελευταίες μου αναρτήσεις δεν έχω προλογίσει τις συνταγές διότι ο ελεύθερος μου χρόνος είναι ανύπαρκτος. Γι' αυτή τη συνταγή θα κάνω την εξαίρεση, διότι είμαι τόσο περήφανη και θέλω τόσο πολύ να τη δοκιμάσετε που οφείλω να κάνω την προσπάθεια μου. Τους τελευταίους μήνες διανύω μια πολύ δύσκολη και απαιτητική περίοδο. Θα σταθώ μόνο στο κομμάτι του θηλασμού, το οποίο με έχει κάνει να τρώω ασταμάτητα και να ζητάω απεγνωσμένα γλυκά. Ενοείται ότι έφαγα και τρώω και τις σαβούρες του εμπορίου διότι ξαναλέω ο χρόνος είναι ανύπαρκτος αλλά ταυτόχρονα, με έχει οδηγήσει στο να δημιουργώ ολοένα και πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Μια από αυτές είναι και η σημερινή.
Αν σας αρέσουν οι καριόκες τότε θα λατρέψετε την τουρτίτσα ή γλυκό ψυγείου που σας προτείνω. Απαιτεί ελάχιστα υλικά, γίνεται πολύ γρήγορα, είναι νηστίσιμη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη αλλά άκρως γευστική και εθιστική.
Δε με πιστέυετε? Δοκιμάστε τη και αφήστε μου το μήνυμα σας!!!
Δε με πιστέυετε? Δοκιμάστε τη και αφήστε μου το μήνυμα σας!!!
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ:
Για τη βάση
- 300 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 300 γρ καρύδια
- 1 γεμάτο κ.γ κανέλα (8 γρ)
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 400 γρ φουντούκια
- 250 γρ κουβερτούρα
- 3 κ.σ μέλι
- 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε βάζοντας τους χουρμάδες και τα φουντούκια να μουλιάσουν στο νερό. Στη συνέχεια ξεκινάμε να συγκεντρώσουμε τα υλικά και τα σκεύη που θα χρειαστούμε
2. Χτυπαμε τα καρύδια στο μπλέντερ για μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι
3. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλoιφή. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει
4. Τοποθετούμε το γάλα καρύδας με τη κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
5. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος καρύδας με την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το μέλι. Χτυπάμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται έξτρα γλυκαντικό και τοποθετούμε στο τσέρκι πάνω από τη βάση
6.Παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν το κόψουμε
- Η Αναστασία έφτιαξε την τούρτα και άρεσε σε όλους πάρα πολύ
- Η Κατερίνα έφτιαξε την τούρτα καριόκα και είπε "Έκανα την τούρτα καριόκα για την επέτειο γάμου μας! Πεντανόστιμηηηη! Η μια συνταγή σου καλύτερη απ την άλλη, μπραβο!!!"
- Η Ρένα έφτιαξε την τούρτα καριόκα και είπε "Έγινε πεντανόστιμηηηη!!! Μου θύμιζε κ φερέρο ροσέρ!!Σε όλους άρεσε μόνο ο μπαμπάς μου είπε ότι τον λίγωσε γιατί ήταν πολύ γλυκιά χιχι! Φαντάσου! Κ ήταν χωρίς ζάχαρη!!!"
- Η Daisy έφταξε την τούρτα και είπε "Είναι απίθανη. Μπορούμε να την πούμε και ferrero, είναι ίδια και χωρίς τίποτα το ανθυγιεινό. Χίλια μπράβο για την υπέροχη συνταγή."
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
- Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Φαίνεται καταπληκτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήμόνο οι χουρμάδεςμε προβληματίζουν, γιατί δεν τους έχουν συνηθίσει τα παιδιά.
Ίσως να μην κάνω την βάση, και να ανακατέψω τα καρύδαι μέσα στην "επικάλυψη σοκολάτας".
Ευχαριστούμε, Ευαγγελία, και γι αυτή την συνταγή!
υγ αχ αυτός ο θηλασμός, και εγώ μια από τα ίδια! :)))αλλά αξίζει όσο τίποτα!
Μη τους φοβάσαι καθόλου τους χουρμάδες. Δεν φαίνονται καθόλου...πραγματικά δε τους καταλαβαίνεις. Όλες φορές ειχα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσω ελληνικές σταφίδες αντι για χουρμάδες, εκεί όντως είχα θεμα γιατι αλλοίωναν τη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Κάνε μια δοκιμή έτσι...πραγματικά θα σου αρέσει το αποτέλεσμα κ τα παιδια σου θα το λατρέψουν.
ΔιαγραφήΕκανα την συνταγη και ειναι απιστευτα γευστικη!!!!
ΔιαγραφήΑλήθεια?? χαίρομαι τοοοοοοοοοοοοοοοσο πολύ!!Ελπίζω να βρεις και άλλες συνταγές που να σου αρέσουν. Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να με ενημερώσεις
Διαγραφήθα την δοκιμασω και γω για την γιορτη του πατερα μου εντυπωσεις μολις την δοκιμασω!
ΔιαγραφήΟ θηλασμος ειπναι ότι καλύτερο μπορει να προσφέρει μια μαμα στο παιδι της κ γι αυτο δεν τα παρατάω. Απλα το να βγάζω ολα τα γεύματα με το θήλαστρο ειναι αρκετά κουραστικό...μη κοιτάς που παραπονιέμαι....αντέχω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα μεγάλο μπράβο για την αναφορά σου στο θηλασμό (μαία εδώ). Μπράβο κορίτσι μου. Η συνταγή όπως πάντα λαχταριστή και θα τη δοκιμάσω σίιιιιιγουρα και ας καταλήξω να τη φάω όλη μόνη μου. χαχχαχαχ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα, θελω να μου πεις τη γνωμη σου αν τελικά το φτιάξεις. φιλια
ΔιαγραφήΤι ωραία πρόταση! Λατρεύω τις καριόκες και είμαι σίγουρη ότι θα με ενθουσιάσει και η εκδοχή τούρτας! Καλό κουράγιο με τον θηλασμό :)
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ. πραγματικά είναι σα να τρως καριάκα- από τα λίγα γλυκά που μου αρέσουν
ΔιαγραφήΗ συνταγή φαίνεται τέλεια και υγιεινή. Ειδικά τώρα που είναι νηστεία, νομίζω είναι ότι πρέπει! Πολλά μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ κ καλως ήρθες στο blog μου. Λάτρεψα το ψευδώνυμο σου κ ακομη περισσοτερο το blog σου. Θα τα λεμε συχνα...
ΔιαγραφήΦαινεται 5νοστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Καλως ήρθες. Ευχαριστω πολυ, επίσης
Διαγραφήκαλημερα! ηρθα επισκεψη !! τι υπεροχη τουρτα! κ εχω αδυναμια στις καριοκες! φαινεται πολυ ευκολη κ νοστιμη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως ήρθες. Οντως εινα πολυ εύκολη και ειναι σα να τρως καριόκα. Ελπίζω να τη δοκιμάσεις
Διαγραφήυπεροχη συνταγή! είναι η 4η που έχω φτιάξει και έχει κατ' ενθουσιαστεί η μικρή μου! θέλω όμως με την ευκαρία να σε ρωτήσω κάτι...είμαι και εγώ έγκυος και...χορτοφάγος εδώ και ένα χρόνο. μπορείς να μου πείς για την διατροφή σου στην εγκυμοσύνη?σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ για το σχόλιο σου. Στείλε μου αν θες το email σου για να σου πω λεπτομέρειες
ΔιαγραφήΩραία, θα ηθελα να μου δώσεις κάποιες συμβουλές. το e-mail μου είναι kvouronikou@gmail.com. Σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται τέλειο, αποθηκεύεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι πολύ που σου αρέσει!αν τη δοκιμάσεις , θα περιμένω εντυπώσεις
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Συγχαρητήρια για τις συνταγές! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν αντί για κουβερτούρα μπορούμε να βάλουμε κακάο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την. Η συνταγή αυτή είναι από τις καλύτερες μου, εχω λάβει αμέτρητα μηνύματα οτι την έφτιαξαν κ ξετρελάθηκαν. Αν βάλεις κακάο αντι για κουβερτούρα δεν μπορω να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα. Δεν ειναι το ιδιο ομως, εχουν αλλη σύσταση αυτα τα 2 υλικά. Η κουβερτούρα εχει τουλάχιστον 60% κακάο. Αν βάλεις λάδι καρυδας, καποιο γλυκαντικό και κακαο τότε ναι, μπορεις να αντικαταστήσεις την κουβερτούρα. Αν το κανεις, αν θες ενημέρωσε με για το αποτέλεσμα. Σκεψου το ομως να την φτιάξεις αυτούσια εστω κ για μια φορα. Οπως κ να χει καλη επιτυχία
Διαγραφή60%βούτυρο κακάο, λίπος δηλαδή
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλώ. Ελπίζω πάντως να τη φτιάξεις!!!
ΔιαγραφήΣήμερα έκανα την τούρτα. Είναι πολύ νόστιμη! Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρηκα παρα πολυυυυυ που σας άρεσε. Στειλε κ καμία φωτο αν μπορέσεις ν τη βαλω στο blog. Ευχαριστω πολυ κ για την ενημέρωση
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μουλιασμενα φουντουκια γινονται σκονη???? Καπου με μπερδεψατε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, ναι, μην σε ανησυχεί. :)
ΔιαγραφήΕυαγγελία είναι υπέροχη και με την πρώτη ευκαιρία θα την φτιάξω!!! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σου αρέσουν οι καριόκες θα ενθουσιαστείς με την τούρτα. Τα φιλιά μου
ΑπάντησηΔιαγραφήTην έφτιαξα και έχω να πω πως ειναι υπέροχη! Θα ήθελα όμως να αποφύγω την επόμενη φορά την κονσέρβα με το γάλα καρύδας επειδή έχει πολλά συντηρητικά. Τι προτείνεις να χρησιμοποιήσω; Το γάλα αμυγδάλου ή καρύδας στο κουτί
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοώ του ψυγείου. Γιατί δεν μας κάνει;
ΔιαγραφήΑυτες που εχω δει στο σούπερ είναι σκέτο νερο με ζάχαρη κ συντηρητικά. Αν θες μπορεις να το δοκιμάσεις κ να μου πεις διαφορα αν υπάρχει...
ΔιαγραφήΑχ πόσο χαίρομαι που σου άρεσε. Τι χρησιμοπόιησες ακριβώς; Εγώ βάζω το γάλα καρυδας του Σκλαβενίτη, αυτο στα ράφια. Δεν εχει καθόλου συντηρητικά ή ζάχαρη κ γι αυτό ακριβώς το λόγο προτείνω να αποφεύγετε του ψυγείου
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία! Θα το κοιτάξω, γιατι η κονσέρβα που πήρα από το Marketin είναι γεμάτη. Eυχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΩχ ναι;;; :( εγω παντως χρησιμοποιώ του Σκλαβενίτη
Διαγραφή