Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας (σπιτικά soft kings)

Ναι, καλά διαβάσατε. Σπιτικά Soft Kings χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, φοινικέλαια, διογκωτικά, συντηρητικά και όλες τις άλλες σαβούρες. Νομίζω ότι είναι τα πιο υπερτέλεια μπισκότα που έχω φτιάξει και δοκιμάσει. Προσπαθώ να είμαι εγκρατής και να μην περιαυτολογώ αλλά δυσκολεύομαι τόοοοσο πολύ οπότε ζητώ την επιείκεια σας. Αν τα δοκιμάσετε θα μου πείτε ότι είχα δίκιο. Τι αν? Πρέπει να τα δοκιμάσετε. Δεν χρειάζεται μίξερ, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και από την στιγμή που θα ξεκινήσετε μέχρι να τα βγάλετε από τον φούρνο δε θα έχουν περάσει 30 λεπτά. Ελπίζω να σας έπεισα.



Υλικά για 15 μέτρια μπισκότα:
- 300 γρ φουντούκια ανάλατα και άψητα (ζυγισμένα αφού τα έχουμε μουλιάσει)
- 200 γρ χουρμάδες 
- μια τσιμπιά αλάτι 
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα) 
- 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 
- 50 γρ κακάο 
- 80 γρ μέλι 
- 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες από το μπλέντερ) 

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τα φουντούκια για 2-3 ώρες

2. Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες για 10 λεπτά 

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170

4. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα

5. Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα μπολ 

6. Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μάζα

7. Προσθέτουμε τους λιωμένους χουρμάδες καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι

8. Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια

9. Τοποθετούμε στη λαδόκολλα, πατάμε με τα χέρια μας

10. Ψήνουμε σε αέρα στους 170 για 17 λεπτά

Tips ενημέρωση 20/2/2017:
- Αν το μπλέντερ σας δεν είναι πολύ δυνατό, χωρίστε τους χουρμάδες σε 2 ή 3 μέρη και πολτοποιήστε τους ξεχωριστά. 

- Μπορείτε να μην μουλιάσετε τους χουρμάδες αλλά να τους θρυματίσετε και στη συνέχεια να προσθέσετε 2-3 κ.σούπας νεράκι

- Αν φτιάξετε μπισκότα μικρότερα από αυτά της φωτογραφίας, να τα ψήσετε λιγότερα λεπτά αλλιώς δε θα είναι τόσο μαλακά

- Μπορείτε να τα κάνετε τρουφάκια και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο 

 

  • Η Άννα με την μικρή Ειρήνη έφτιαξαν τα μπισκότα
  • Η Εβελίνα με τον μικρό Γιωργή έφτιαξαν τα μπισκότα

  • Η Ηλέκτρα έφτιαξε τα μπισκότα

  • Η Άννα έφτιαξε τα μπισκότα και είπε "Τέλεια!! Με σιρόπι σφένδαμου τα έκανα αντί μέλι και βγήκαν υπέροχα!! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!"
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Για να διεκδικήσετε τον παρακάτω αποξηραντή τροφών θα πρέπει να αφήσετε ένα μήνυμα (πατήστε εδώ)

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σαςφωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

17 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμα φαίνονται Ευαγγελία!!! Τώρα που βλέπω τα υλικά, θα μπορούσαν να γίνουν και ωμοφαγικά. Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε Άρη έχεις δίκιο.... Κόλλησα όμως. Ζήτησε η μικρή μπισκότα σαν αυτά (soft kings) που της ειχε δώσει η φίλη της κ προσπάθησα να τα κάνω όσο το δυνατόν πιο όμοια. Ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό μέχρι που το πρότεινες εσυ. :) ευχαριστώ πολυυυυ

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλη η ιδεα σου Αρη να γίνουν τα μπισκότα ωμοφαγικα! Αντι για κουβερτούρα μπορούμε να βάλουμε σταφίδες και ωμη βρωμη και μετα στον αφυγραντηρα. Τέλεια !!!Μπράβο Ευαγγελία!!!

      Διαγραφή
    3. Δωροθεα εξαιρετική η ιδεα σου αλλα δυστυχως δεν εχω αφυγραντήρα. Αν το δοκιμάσεις θα χαρώ πολυ να με ενημερώσεις για το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    4. Θα τα δοκιμάσω σύντομα .Ευχαριστώ για τη συνταγή!!!

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτικά! Κι έψαχνα μια τέτοια συνταγή!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααααα, πολυ χαίρομαι. Ελπιζω να τα δοκιμάσεις κ να τα καθιερώσετε. Ειπναι ιδανικά και για τα παιδάκια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνονται πεντανόστιμα! Μήπως μπορούμε να αντικαταστήσουν τους ξηρούς καρπούς με κάτι άλλο?Επειδή θηλάζω κ φοβάμαι για τυχόν αλλεργίες.. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ. Κ εγω Θηλαζω, ειναι βεβαια 9 μηνων τωρα το μωρο. Η αληθεια ειναι οτι στα φουντουκια ειναι ολη η νοστιμιά κ το βασικό υλικο. Αν φοβάσαι τόσο ( αν κ έρευνες υποστηρίζουν ο.τι οσο πιο νωρίς έρθουν τα βρεφη σε επαφή με αλλεργιογόνες τροφες, τοσο πιο δύσκολο ειναι να εμφανίσουν αλλεργίες σε αυτες, δοκίμασε κάποια αλλη συνταγη. Τα κουλουρακια με βρώμη, μουστουκόλουρα.....καλη επιτυχία

      Διαγραφή
  5. καλημερα!! ωωω τι ωραια κ μενα μου αρεσουν τα σοφτ κ η συνατγη σου μου φιανεται ιδιαιτερη κ πρωτοτυπη !! σιγουρα καποια στιγμη θα τη δοκιμασω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ. Καλη επιτυχία αν τα δοκιμάσεις

      Διαγραφή
  6. μπορώ να αντικαταστήσω το μέλι με κάποιο άλλο γλυκαντικό? Επίσης η δοσολογία θα είναι η ίδια?
    Ευχαριστώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να βάλεις πετιμεζι ή σιρόπι αγαύης ή ότι αλλο χεησιμοποιείς. Επειδη θα αλλάξει η σύσταση θα χρειαστεί να βάλεις 2-3 κ.σ νερό. Θελει ομως προσοχή να μη βάλεις πολυ γιατι μετα θα κολλάει.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα! Πολύ νόστιμα τα μπισκότα! Τα έκανα σήμερα κ άρεσαν σε όλους! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι τόοοοοοσο. Πραγματικά!

      Διαγραφή
  8. Καταπληκτική συνταγή!! Επειδή είμαστε vegan αντικατέστησα το μέλι με σιρόπι σφενδαμου και έγιναν καταπληκτικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι τόοοοοσο πολύ. Κ εγώ δεν τα φτιάχνω πάντα με μέλι αλλά με σιρόπι αγαύης. Ευχαριστω πολύ που μπήκες στον κόπο να με ενημερώσεις!

      Διαγραφή