Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Φασολάδα κλασική, λιτή και απέριττη

Αγαπημένο κλασικό,ελληνικό φαγητό. Πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη  και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για τις κρύες μέρες που διανύουμε. 




Υλικά:
- 500 γρ ξερά φασόλια
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 κλωναρακια σέλερι και από το 1 και τα φύλλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κ.γ κάρι 
- μια τσιμπιά κίμινο
- χυμό λεμονιού 
- 500 γρ χυμό ντομάτας 

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες 

2. Ξεκινάμε να βράζουμε τα φασόλια. Μόλις αρχίζουν να βγαίνουν οι πρώτοι αφροί, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και αλλάζουμε το νερό. (Εγώ το κάνω 2 φορές)

3. Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν. Μετά από 20 - 25  λεπτά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το αλάτι

4. Μετά από 10-15 λεπτά ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά  και έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές. 

5. Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στα φασόλια, συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σέλερι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. 

6. Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, ωμό ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα

Tips:
- Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα των φασολιών. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τους χρόνους ανάλογα
- Προτιμώ να την καταναλώνω αφού έχει κρυώσει αρκετά  



Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet, πατήστε εδώ  

2 σχόλια:

  1. Από τα πιο αγαπημένα φαγητά! Μου αρέσει που βάζεις πιπεριά φλωρίνης. Θα το δοκιμάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ εμένα η φασολάδα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Η πιπεριά Φλωρίνης της πηγαίνει πολύ. Αν το δοκιμάσεις να μου πεις την γνώμη σου σε παρακαλώ. καλημέρα

      Διαγραφή