Χρόνια πολλά και καλά με υγεία, ευημερία και κατανόηση. Εύχομαι σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά, φέτος, να πραγματοποιήσει όλες του τις επιθυμίες!
Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι ξεφύγαμε διατροφικά. Περισσότερο φαγητό, πολλά γλυκά, αλκοόλ. Όλοι λίγο πολύ ενδώσαμε σε διατροφικές ατασθαλίες. Δεν πειράζει, αφού το θέλαμε, καλά κάναμε! Σήμερα έχω να σας προτείνω ένα φαγητό πολύ νόστιμο, εξαιρετικά υγιεινό και πρωτότυπο. Τα αγαπημένα σε όλους μας κανελόνια γεμιστά, όχι με κιμά ή σπανάκι αλλά με λάχανο, καρότο, πράσο και πιπεριές! Ένα φαγητό ιδανικό για αποτοξίνωση!
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε με αφορμή τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet. Το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet. (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)
Υλικά:- 1 πακέτο κανελόνια
- ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 1 πράσο
- 2 μέτρια καρότα
- 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 λάχανο
- 4-5 κλωναράκια σέλερι
- 400 ml χυμό ντομάτας
- βραστό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ κάρυ
- λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 σε αέρα και συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά
2. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο ξεκινάμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο - αλατίζουμε. Μετά από 2-3 λεπτά και αφού ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο.
4. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το λάχανο και το σέλερι. Μετά από 3-4 λεπτά, αφού έχουν μαραθεί αρκετά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (ο χυμός ντομάτας βοηθάει στο να μειωθεί η θερμοκρασία). Προσθέτουμε το κάρυ, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται
5. Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια και να τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ
6. Αφού γεμίσουμε όλα τα κανελόνια, τη γέμιση που περισσεύει την ρίχνουμε από πάνω. Συμπληρώνουμε με βραστό νερό και λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
7. Ψήνουμε στους 220 σε αέρα για 30-35 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη
8. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό
Tips:
- Κόβουμε τα λαχανικά μας στο ίδιο μέγεθος
- Κόβουμε αρκετά λεπτό το λάχανο ώστε να χωράει εύκολα μέσα στα κανελόνια
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
- Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Χρόνια πολλά και καλά Ευαγγελία. Καλή χρονιά με ότι επιθυμείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά τόσο φαι αυτά τα κανελόνια είναι ότι πρέπει.
Και τα υλικά της γέμισης πολύ ωραία.
Φιλιά
Καλή χρονια, με υγεια. Ναι βρε παιδι μου, τι ηταν αυτο....πολυ φαγητό!!!αντε τωρα να μαζευόμαστε
Διαγραφήκαλη χρονια! πρωτοτυπο πιατο κανελονια με λαχανικα!!! ωραια προταση και για νηστειες και οχι μονο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά μικρή μου!Ναι, όντως πρωτότυπο. Μου αρέσει πολύ το λαχανόρυζο και σκέφτηκα να δημιουργήσω κάτι πιο "Πιασάρικο"!!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ κ. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ !!!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ & ΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΥΓΕΙΑ ??? ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ??? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Φυσικά και το γνωρίζω, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε πιο προσεκτικά την πρόταση μου, θα διαπιστώσετε ότι το αλουμινόχαρτο ΔΕΝ έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα σε κανένα στάδιο παρασκευής. Ευχαριστώ
ΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση!! Χαίρομαι που σε βρήκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως ήρθες. Ελπιζω να βρεις κ αλλες συνταγες που να σου αρέσουν. Ελπιζω να τα λεμε συχνα
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, μόλις το έβγαλα από το φούρνο....Είναι τέλεια!! Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤεεεεεεεελεια. Ευχαριστω πολυ για την ενημερώση
Διαγραφή