Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Βελουτέ σούπα πατάτα- σελινόριζα με λάδι μαύρης τρούφας (έτοιμη σε 10 λεπτά

Ενημέρωση 06/02/2017
Εντάξει, κάποιος με κοροιδεύει..περίμενα 3 βδομάδες να βρω σελινόριζα και τη μέρα που τελικά αποδέχθηκα την "ήττα" μου, και δημοσίευσα τη συνταγή...βρήκα επιτέλους σελινόριζα. Εννοείται ότι ξαναέφτιαξα τη σουπίτσα και επειδή μας άρεσε πολύ αλλά και για να βγάλω νέες, κάπως λιγότερο αποτυχημένες φωτογραφίες


Αυτή η σούπα είναι "καμένη" εν τη γενέσει. Τι εννοώ? Από τον τίτλο μέχρι τις εξαιρετικά αποτυχημένες φωτογραφίες, είμαι σίγουρη ότι δε θα κινήσει το ενδιαφέρον κανενός. Και είναι τόσο κρίμα που δεν ξέρω τι να κάνω ώστε να το αποτρέψω. Έτσι σας είχα γράψει αρχικά...

Ακόμη και αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ  σελινόριζα, ή έχετε δοκιμάσει και δε σας αρέσει, αυτή η σούπα, αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες, όχι μόνο θα σας αρέσει αλλά θα γίνει και η αγαπημένη σας συνήθεια. Αν δε σας έπεισαν τα παραπάνω, ίσως το γεγονός ότι είναι έτοιμη σε 10 λεπτά, να σας δώσει την ώθηση που περιμένατε. Αν δε, παραλείψετε το κρασί, είναι και εξαιρετική πρόταση για τα παιδάκια μας. 


Υλικά:
- 500 γρ κρεμμύδια (3 μεγάλα)
- 600 γρ πατάτες
- 1 σελινόριζα
- 50 ml λευκό κρασί καλης ποιότητας
- 800- 1 lt βραστό νερό (ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλετε)
- ελαιόλαδο
- αλατι, πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- λάδι μαύρης τρούφας 

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τις πατάτες και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια 

2. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και αλάτι. Σοτάρουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν 

3. Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί 

4. Προσθέτουμε βραστό νερό και τις πατάτες με τα λαχανικά

5. Βράζουμε για 10 λεπτά (αρκεί να έχουμε κόψει τις πατάτες σε μικρά κομμάτια)

6. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, λάδι μαύρης τρούφας και πιπέρι


Σημείωση:
Περιμένω εδώ και 3 βδομάδες να βρω σελινόριζα ώστε να την ξαναφτιάξω τη σούπα και να βγάλω πιο ωραίες φωτογραφίες αλλά άφαντη η σελινόριζα...


Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet, πατήστε εδώ 

Αυτή είναι η παλιά φωτογραφία

6 σχόλια:

  1. Εμένα μου φαίνεται πολύ λαχταριστή! Τα υλικά είναι εξαιρετικά. Αυτό με τις φωτογραφίες το καταλαβαίνω απολύτως, νευριάζω όταν δεν βγαίνουν όπως θέλω. Σκέφτομαι όμως καμιά φορά, στο food blogging το φαγητό δε θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη σημασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία μου, πόσο δίκιο έχεις. Κ εγώ πιστεύω ότι η συνταγή έχει σημασία, να είναι σωστή ώστε να υπάρχει γευστικό αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς η φωτογραφία είναι που θα σε τραβήξει, ειδικά στην αρχή. Η σούπα πάντως που σας προτείνω σήμερα, είναι τόοοοοοοοοοσο νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή που αν τη δοκιμάσεις θα τη φτιάχνεις συνέχεια

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται υπέροχη Ευαγγελία! Τα υλικά είναι ένα και ένα και σίγουρα ταιριαστά!
    Σίγουρα η συνταγή είναι πιο σημαντική, αλλά στο foodblogging αμέσως μετά είναι η παρουσίαση. Είναι το μέσο τέτοιο, που με την εικόνα επικοινωνεί... Θα σου πρότεινα, στις δύσκολες περιπτώσεις όπου το σκηνικό δεν γράφει αρκετά, πιο κοντινές φωτό, πάντα όμως με λίγη πράσινη γαρνιτούρα πάνω από το πιάτο ώστε η φωτογραφία να ζωντανέψει. Κάτι που μου πήρε καιρό να καταλάβω είναι πως ο φακός αγαπά την φλυαρία ;)
    Σε κάθε περίπτωση όμως κάνεις εξαιρετική προσπάθεια και αυτό το εισπράττουμε! Και σε ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη ευριστω πολυ. Οι συμβουλές σου ειναι παντα ευπρόσδεκτες και σε ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κόπο να με βοηθήσεις!!θα το εχω υποψιν στις επόμενες σίγουρα :)

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΟΛΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΝΕΙ ΒΕΛΟΥΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή