Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Γρανίτα φράουλα - μπανάνα



Αφού ο καιρός όχι μόνο το επιτρέπει αλλά τολμώ να πω το επιβάλλει, συνεχίζω να φτιάχνω γρανίτες και παγωτά. Όταν ήταν η εποχή της φράουλας, είχαμε προμηθευτεί πάρα πολλές, τις είχα κόψει και τις διατήρησα στην κατάψυξη σε πλαστικά σακουλάκια, ώστε να μπορώ να φτιάχνω γρανίτες και παγωτά στη στιγμή. Στη σημερινή πρόσθεσα και κατεψυγμένες μπανάνες ώστε να έχω ακριβώς την υφή- πυκνότητα που ήθελα και να μην χρειαστεί να προσθέσω κάποια γλυκαντική ουσία.  

Υλικά:
- 250 γρ κατεψυγμένη μπανάνα
- 400 γρ κατεψυγμένες φράουλες
- χυμό από 4-5 πορτοκάλια ή γιαούρτι ή γάλα ή νερό

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τα κατεψυγμένα φρούτα στο μπλέντερ και προσθέτουμε χυμό από πορτοκάλι ή γάλα ή νερό ή γιαούρτι. 


Χτυπάμε καλά και απολαμβάνουμε! 


Προσθέτουμε λίγο υγρό ώστε να βοηθήσουμε το μπλέντερ να τα χτυπήσει καλά. Ανάλογα τη ρευστότητα που θέλετε να πετύχετε, θα προσθέσετε και την ανάλογη ποσότητα σε υγρά. Δείτε στη φωτογραφία τις δικές μου αναλογίες 


Tips:
- Επειδή τα φρούτα κολλάνε μεταξύ τους, μπορείτε να τα χτυπήσετε στον πάγκο της κουζίνας.  έτσι όπως είναι με το σακουλάκι, ώστε να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την ποσότητα που θέλετε


Αν δεν έχετε φράουλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα κατεψυγμένα φρούτα και του χρόνου τον Μάιο, να αποθηκεύσετε και εσείς τις δικές σας φράουλες στην κατάψυξη

- Για να δείτε συνταγές με παγωτά πατήστε εδώ
- Για να δείτε συνταγές με γρανίτες πατήστε εδω 

Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να φτιάχνετε γρανίτες πολύ εύκολα και γρήγορα, με "φορητή γρανιτομηχανή". Το καλοκαίρι την είχα μαζί μου στις διακοπές και έφτιαχνα κάθε μέρα. Τα υπόλοιπα παιδάκια της παρέας είχαν τρελαθεί από τη χαρά τους που μπορούσαν να φτιάξουν μόνα τους υπέροχη και γευστική γρανίτα. Τοποθετούσαμε το ειδικό σκεύος στην κατάψυξη και την επόμενη μέρα απλά προσθέταμε φυσικό χυμό. Ανακάτευαν τα παιδιά εναλλάξ και μετά από 7 λεπτά η γρανίτα ήταν έτοιμη. Τη γρανιτομηχανή την προμηθεύτηκα από εδώ 

 

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου