Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Ντιπ με ρεβύθια και λιαστές ντομάτες



Τα ντιπ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην κουζίνα, διότι, έχεις πάντα κάτι έτοιμο στο ψυγείο προς κατανάλωση, είναι χορταστικά και μπορεί κάποιος να κάνει άπειρους συνδυασμούς. Σήμερα θα σας δείξω ένα πεντανόστιμο ντιπ από ρεβύθια και σπιτικές λιαστές ντομάτες. Εξαιρετικά γευστικό, θρεπτικό και χορταστικό.

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμες λιαστές ντομάτες, θα χρειαστεί να βάλετε μικρότερη ποσότητα λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε λάδι και ξύδι. Στις σπιτικές που χρησιμοποίησα εγώ,  κυριαρχεί  η γεύση της ντομάτας και όχι του ξυδιού.

Υλικά:
- 400 γρ ρεβύθια (βρασμένα)
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 8 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
- 200 γρ λιαστές ντομάτες (πατήστε εδώ για τη συνταγή)
- 3 σκ.σκόρδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 40 γρ νερό
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη

2. Αδειάζουμε το ντιπ σε ένα γυάλινο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο

Σερβίρουμε με αγγούρι κομμένο σε στικς ή/και αραβικά πιτάκια 

Tips
- Σας έχω πει και άλλες φορές ότι βράζω μεγάλες ποσότητες οσπρίων και τα διατηρώ στην κατάψυξη, ώστε να τα χρησιμοποιήσω σε διάφορες συνταγές. Δοκιμάστε το και εσείς αν θέλετε

Για να δείτε και άλλες συνταγές με ντιπ πατήστε εδώ




Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σαςφωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο! Μου αρέσουν τα ντιπ, έφτιαξα κι εγώ με λιαστές ντομάτες αλλά αυτό με τα ρεβυθια θα πρέπει να είναι νοστιμότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Είναι τόσο νόστιμες οι λιαστές ντομάτες που όπου μπουν δημιουργούν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα :) είμαι σίγουρη ΄τι και το δικό σου θα ήταν πολύ καλό!

      Διαγραφή