Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Τα μανιτάρια και συγκεκριμένα τα άγρια ανήκουν στην πολύ μικρή λίστα των τροφών που προκαλούν το ουμάμι...


Το ουμάμι (Umamii), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό. Η λέξη ουμάμι, που είναι δανεική από την Ιαπωνική, μπορεί να μεταφραστεί σαν "ευχάριστη νόστιμη γεύση". Η γλώσσα του ανθρώπου έχει υποδοχείς για το L-γλουταμινικό, που είναι η ουσία που προκαλεί τη γεύση ουμάμι.

Επειδή τα αποξηραμένα μανιτάρια είναι αρκετά ακριβά και είτε δεν μπορούν όλοι να τα προμηθευτούν, είτε δεν είναι εύκολο να τα βρουν, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα αρωματικό λάδι από μανιτάρια πορτσίνι. Ένα λάδι πεντανόστιμο, αρωματικό, το οποίο όπου μπει θα απογειώσει το γευστικό αποτέλεσμα. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε έτοιμο λάδι μαύρης τρούφας. Πανάκριβο αλλά εξαιρετικά γευστικό. Έχω βγάλει τη φωτογραφία παό αυτή τη γωνία ώστε να δείτε πόσο μικρό είναι το μανιτάρι που έχει μέσα. Και όμως..πιστέψτε με είναι υπέρ-αρκετό

Έτοιμο λάδι μαύρης τρούφας
Υλικά:
- 8 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 190 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα γυάλινο βάζο και στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι πάνω



Το αφήνουμε μια βδομάδα τουλάχιστον πριν το χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά


Για να δείτε και άλλα αρωματισμένα λάδια πατήστε εδώ


Το χρησιμοποιούμε όπου και το λάδι μαύρης τρούφας, όταν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση των μανιταριών ή όταν θέλουμε να προσθέσουμε έξτρα γεύση και άρωμα στο φαγητό μας

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ 

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σαςφωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου